Natuurlijk zijn er een heleboel healthy influencers en fitchicks te vinden op de gram. Omdat er zoveel accounts gericht zijn op fitness, balans en gezondheid, is het soms lastig de écht inspirerende accounts eruit te filteren. Daarom noemen wij in dit artikel 6 inspirerende Nederlandse fitgirls om te volgen voor een flinke dosis inspiratie. Onze eisen? De meiden zorgen niet alleen voor inspiratie, maar delen ook nog eens informatie en handige tips en tricks voor een gebalanceerde, healthy lifestyle. Let’s go!


De 6 leukste fitgirls om te volgen:

Holistik 

‘Your daily guide to the greater you’. Online magazine Holistik is er voor de stijlvolle do-gooder. Voor degenen die van de wereld een mooiere plek willen maken, zijn Holistik founders Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser er om een eerlijke en nuchtere kennis te bieden op gebied van een holistische leefwijze. Dat het geen vluchtige hype is blijkt, want deze leefwijze trekt de interesse van een steeds grotere groep mensen. Niet gek, in een wereld waarin we steeds individualistischer, sneller en virtueler leven.

Holistik staat voor verbinding, en ziet dit als dé oplossing in een tijd waarin veel mensen zich disconnected of zelfs depressief voelen. Het gevoel ergens mee verbonden te willen zijn is instinctief voor de mens, en zit nou eenmaal diepgeworteld in ons DNA.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door H O L I S T I K (@holistiknl) op

Volg Holistik hier op Youtube.

Annemerel

Annemerel is auteur van de boeken ‘Live, Love, Run’, ‘Ik heb geen zin’ en ‘Trainen als een topatleet’. Dat ze iets van sporten af weet, kunnen we dus wel vanuit gaan. Op haar blog en social kanalen deelt ze haar kennis. Denk hierbij aan tips over sporten en hardlopen, eten en fijne plekken ontdekken. Wij kijken graag mee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annemerel (@annemerelcom) op


Volg haar hier op Youtube.

Japkejanneke

Inspiratie over hardlopen, wielrennen en andere sportieve activiteiten? Dan zit je goed op JapkeJanneke.nl. Ook vind je hier inspiratie om je leven in balans te krijgen én te houden, fysiek en mentaal. Naast sportgerelateerde artikelen vind je inspiratie voor het bereiken van je doelen en dromen in het leven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Japke Janneke (@japkejanneke.nl) op

Volg haar hier op Youtube.

Newbornfitmama

Afvallen en fit worden voor moeders: Kimberly van NBFM neemt kersverse moeders bij de hand door middel van de Newbornfitmama community en NBFM app. Met maandelijks de nieuwste, innoverende workouts voor thuis en gepersonaliseerde programma’s om van de zwangerschapskilo’s af te komen.

NBFM biedt online begeleiding vanuit huis en personal training aan huis of op locatie, om jou op weg te helpen weer jezelf te worden na de bevalling. Met behulp van online consulten wordt er een plan van aanpak opgesteld en analyseer je jouw huidige lifestyle, afgestemd op jou als moeder. Ook worden er wekelijks gezonde, makkelijke en snel te bereiden recepten gedeeld voor het hele gezin. Handig!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kimberly | Vitaliteitscoach (@newborn.fit.mama) op

Volg Newbornfitmama hier op Youtube.

Herhealth 

Op Herhealth.nl vind je inspiratie voor een gebalanceerd leven. Want ja, uiteindelijk willen we dat het liefst allemaal. Een gezond, leuk en mindful leven waarbij we wél volop blijven genieten. De artikelen geven handvatten voor een gezond en gelukkig leven, zodat jij je nog beter kunt voelen en het beste uit jezelf haalt.

Josine Mooij maakte de overstap van de financiële sector naar het zelfstandig ondernemerschap, na een zware burn-out en depressie. Ze ontdekte dat het bespreekbaar maken van mentale gezondheid verlichting kan bieden. Niets om je voor te schamen, vindt Josine. We zijn nou eenmaal allemaal mens en hebben het allemaal te druk, waarbij we vaak onszelf voorbij gaan. Josine wil handvatten geven om je goed te voelen en inspireren om geregeld stil te staan bij hoe je je beter kunt voelen. Een mooie boodschap!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Herhealth.nl (@herhealth.nl) op

Volg haar hier op Youtube.

Fitwithmarit

Inspiratie over sporten, voeding en afvallen, Marit weet er wel raad mee. Al haar hele leven is ze veel bezig met sporten, en daarbij hoort natuurlijk ook voeding. Geboren en getogen in Friesland bracht ze veel tijd door op het ijs van Thialf. In haar studententijd ging ze bewust bezig zijn met lijnen, waarbij het streefgewicht steeds lager werd. Ze zag in dat dit niet gezond was en wilde zichzelf weer accepteren zoals ze was. Ze meldde zich aan bij de sportschool en kreeg een gezonde kijk op sporten, voeding en genieten.

Na jarenlange zelfstudie, deelt ze haar kennis graag met haar volgers. Ook deelt ze inspiratie voor heerlijke, gezonde maaltijden en deelname aan marathons. En ja, ze eet af en toe ook nog gewoon een lekker patatje en chocolade. We like!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marit 🍍 (@fitwithmarit) op

Volg haar hier op Youtube.

Fit influencers in Nederland

Influencers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit medialand. Niet zonder reden, want ze zijn belangrijk voor bepaalde merken om hun specifieke doelgroep te bereiken. Zo zijn er food, fitness, vegan en duurzame influencers. In een nieuwe reeks artikelen zullen we daarom komende tijd een aantal influencers binnen de niches food, fitness, vegan en sustainability uitlichten.

Omdat er veel verschillende soorten influencers zijn die zich op een bepaalde niche richten, is influencer marketing dan ook interessant voor verschillende merken en bedrijven om dichterbij hun doelstellingen te komen. Met een eigentijdse kijk op influencer marketing verbindt FemmeFab influencers aan passende merken en campagnes. Door relevante platformen en merken en influencers aan elkaar te verbinden, verhogen zij het bereik met de doelgroep door middel van blogs, YouTube, Instagram en Facebook. Door het bedenken en uitvoeren van creatieve online campagnes, helpt Femmefab merken hun marketingdoelstellingen te bereiken.