Instagram is van velen de favoriete social media. Lekker plaatjes kijken, geïnspireerd worden, op de hoogte blijven van je favo celebs en influencers. Maar hierbij komt dat het ook negatieve effecten kan hebben. Die perfecte plaatjes van mensen die iedere dag iets leuks en gezelligs lijken te doen. Bovendien hebben ze de mooiste kleren, de hipste schoenen en zien ze er ook in bikini tiptop uit. Ben je klaar met dit perfecte beeld? Draai het om en gebruik social media om je juist beter te voelen over jezelf en volg deze influencers.

Allereerst willen we je mee geven dat onzekerheid normaal is, maar laat je er niet door gek maken. Merk je dat je jezelf te veel aan het vergelijken bent met de plaatjes die je online voorbij ziet komen? Leg je telefoon dan een tijdje weg. Neem wat tijd voor jezelf en leef even in het hier en nu. Doe desnoods een digidetox. Het leven speelt zich namelijk niet online af, maar voor je neus terwijl jij naar je scherm zit te kijken. Nergens voor nodig!

1. Rianne Meijer 

Deze Nederlandse chick laat goed zien hoe houding, poses en het inhouden van je adem het verschil maken tussen de ‘perfecte’ foto en de realistische foto. Voel jij je wel eens onzeker door Instagram? Scroll door haar feed en je voelt je beter. Want als je opzoek bent naar voorbeelden van Instagram vs. Reality dan vindt je ze hier. Daarnaast post ze grappige reels en schattige kiekjes van haar hondje en haar verloofde.

 

 

2. Celeste Barber

Deze Australische cabaretier is razend populair door haar theatertours, maar ook via haar Instagram weet ze haar humor goed over te brengen. Onder haar hashtag #celestebarberchallengeaccepted doet ze ‘perfecte’ foto’s en filmpjes van andere modellen na maar dan op haar manier. Zo zie je maar hoeveel fotoshop en facetune er over commercials en instafoto’s gaan. Vind je het moeilijk om happy te zijn met wat je in de spiegel ziet? Dan is deze vrouw een must in jouw tijdlijn.

 

 

3. Edith Domen 

Edith schreeuwt fashion. Haar gevoel voor mode wil ze dan ook overbrengen op haar volgers, en op een lekkere realistische manier. Niet met maatje 34 in de strakste pakjes op de hoogste hakken, maar door te laten zien dat je er ongeacht je maat fashionable uit kunt zien. Vind je het lastig dat je toffe outfits altijd alleen op insta voorbij ziet komen bij ‘perfecte’ modellen? Dan is Edith een must follow voor jou. Een ander geluid op Instagram, heel verfrissend!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edith Dohmen (@edithdohmen)

4. Dee 

Ooit bekend als ‘het vriendinnetje van’ megavlogger Enzo Knol, maar intussen heeft ze haar eigen imperium opgebouwd. Haar insta geeft een realistisch beeld van het leven van een gewone Nederlandse meid, al heeft ze natuurlijk wel het leven van een influencer inclusief sponsordeals en snoepreisjes. Toch zorgt ze voor een gezonde dosis realiteit waardoor jij niet langer onzeker door Instagram wordt.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dee (@dee)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dee (@dee)

5. Danae Mercer

Misschien wel de bekendste vrouw uit dit rijtje, maar toch mag ze niet ontbreken. Wordt jij onzeker door Instagram omdat er alleen maar perfecte beelden voorbij komen? Danae geeft een kijkje in de manier waarop instamodellen deze kiekjes maken. Door je mee te nemen in het proces van zo’n foto zie je hoeveel houding en poses uitmaken voor de hoeveelheid kwabjes en putjes die je ziet. Iedereen heeft ze, en dit is het bewijs!