Sterk en fit zijn: we willen het allemaal. Ondanks dat het soms een hele uitdaging kan zijn om een goed eet- en beweegpatroon vol te houden, is het zeker niet onmogelijk. Om je te helpen, hebben wij een lijstje gemaakt met de beste tips om het lichaam te krijgen dat jij wilt. Dit is jouw kans om een echte killerbody te krijgen en het vol te houden.


 1. Houd je doelen goed voor ogen

Door goed te weten waarvoor je het doet, is het bereiken van een killerbody veel makkelijker vol te houden. In plaats van tegen jezelf te zeggen dat je moet afvallen, kan je ook met jezelf afspreken dat je gezond wilt leven om je over een bepaalde tijd je goed in je lichaam te voelen. Zo weet je concreet waarom het belangrijk is dat je die taart laat staan en toch naar de sportschool gaat. Je werkt namelijk naar iets toe wat je echt wilt, en door jezelf daar regelmatig aan te herinneren, blijf je gemotiveerd voor de lange termijn. Hiervoor kan je een lijstje maken met je doelen en deze op een plek als de koelkast hangen, zodat je er constant aan herinnerd wordt.

2. Beweeg elke ochtend

Of je nou tien kilometer gaat hardlopen of tien minuutjes yoga doet: sporten in de ochtend helpt. Door je lichaam meteen in beweging te zetten, krijg je energie om de dag goed door te komen. Je laat het bloed namelijk lekker stromen en je zet je spieren meteen aan het werk. Ook is sporten in de ochtend fijn omdat je het dan meteen gehad hebt. Herken je dat, als je zegt dat je na werk nog even naar de sportschool gaat maar je elke keer toch te moe bent en niet meer gaat? Niet meer. Nu je elke ochtend je lichaam beweegt, heb je tenminste al je portie sporten gehad voor de dag.

3. Maak lekkere gezonde snacks

Wees creatief in de keuken. Hierdoor leer je niet alleen op een leuke manier nieuwe recepten, ook zorgt het maken van gezonde snacks het makkelijker maakt om niet toe te geven aan ongezonde cravings. Vooral s’avonds is het soms hartstikke verleidelijk om naar die reep chocola of die zak chips te grijpen. Maar als jij je healthy snacks bij de hand hebt, heb je altijd een gezonde keuze om uit te kiezen en het junkfood te laten staan. Maak bijvoorbeeld mini fruit spiesjes en stukken groente met een gezonde hummusdip.

4. Meal preppen

Meal preppen is key voor het volhouden van een gezond eetpatroon. Door van tevoren een eetschema te maken met het aantal calorieën en andere voedingswaarden, weet je wat je moet eten om genoeg binnen te krijgen en toch af te vallen (of sterker te worden). Maak voor elke dag maaltijden klaar. Zo ben je niet geneigd om uit gemakzucht iets ongezonds te eten. Ook voor op het werk of school heb je altijd een gezonde maaltijd klaar. De basis van een gezonde mealprep: genoeg vitamines en mineralen en proteïne, minder geraffineerde suikers, verzadigde vetten en koolhydraten. Kies daarom voor veel groente en fruit, peulvruchten, vis en kip (of juist vegan producten zoals tofu en tempeh), noten en volkoren granen.

5. Drink voldoende water

Water is je holy grail bij het bereiken van een killerbody. Zorg ervoor dat je elke dag tenminste 1.5 liter water binnenkrijgt, het liefst 2 liter. Niet alleen helpt water het lichaam met het afvoeren van afvalstoffen, ook is de kans kleiner dat je minder snel toegeeft aan cravings. Wist je dat je soms trek krijgt en denkt dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt? Daarom is het heel belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt. Kies het liefst voor water, en anders voor thee. Vermijd frisdranken, want deze zitten bomvol suikers en andere stoffen die niet goed zijn voor je lichaam. Drink daarbij ook voor elke maaltijd een glas water: zo voorkom namelijk dat je te snel gaat overeten.

6. Progressie checken

Je hoeft jezelf nu echt niet drie keer per dag te wegen (vooral niet doen). Maar het bijhouden van je progressie is een belangrijke motivator in het bereiken van een killerbody. Niet alleen kan je zo zien hoe ver je al op weg bent, ook kan je kijken of je goed bezig bent of dat je misschien je routine aan moet passen. Noteer in een boekje wat je wekelijkse doelen zijn en wat je elke dag hebt gegeten. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf eens in de week te wegen of je omvang te meten en dit bij te houden. Je kunt ook bijvoorbeeld elke week foto’s maken: zo kan je zelf kijken of je al verschil ziet en dit kan je motiveren om door te blijven gaan. Tip: beloon jezelf als je duidelijke vooruitgang ziet: ga bijvoorbeeld wat leuks doen met een vriendin of koop iets kleins voor jezelf.

Lees ook

Dit moet je doen om een killerbody te krijgen

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Dit moet je doen om een killerbody te krijgen

6 super gezonde recepten die helpen bij het afvallen!

Dit moet je doen om een killerbody te krijgen

Afvallen in een week doe je zo