Instagram staat tegenwoordig vol met influencers die over allerlei onderwerpen content delen. Maar hoe leuk zijn duurzame instagrammers? Niet alleen kan je inspiratie opdoen door de mooie posts, ook zetten de onderwerpen je aan het denken en motiveren ze je om nog beter met de wereld om te gaan. Wij hebben onze favoriete Nederlandse Instagrammers die over duurzaamheid posten op een rijtje gezet. 


1. Nina Pierson

Duizendpoot Nina Pierson is dé Nederlandse powervrouw op het gebied van duurzaamheid. Ze is eigenaar van SLA, heeft het platform Bedrock opgezet, is mama van twee kindjes én deelt daarbij ook nog eens haar passie over duurzaam leven op Instagram. Waar haar Instagram account uit prachtige foto’s bestaat, vaak met duurzame producten, plaatst ze ook veel insta stories waar we allerlei handige tips en lifehacks krijgen. Deze gaan over duurzaam omgaan met eten, reizen, haar persoonlijke doelen en nog veel meer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Pierson (@ninapierson) on

Instagram: @ninapierson

4. Het Zero Waste Project

De twee enthousiaste en ondernemende zussen Jessie en Nicky Kroon gebruiken Instagram als een platform om hun journey naar een zero waste vrij leven vast te leggen. Sinds 2014 delen zij hun content omtrent een zero waste lifestyle. Dit houdt in dat je zo min mogelijk, het liefste geen, afval produceert. De zussen hebben daarbij ook een boek geschreven over hun project, houden een blog bij en hebben zelfs een store waar ze duurzame producten verkopen. Op de Instagram pagina kan je scrollen voor alle inspirerende tips die je je maar kan bedenken als het om zero waste gaat. Ideaal dus om een keer te checken als je het voornemen hebt om minder wegwerpafval te verbruiken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Het Zero Waste Project (@hetzerowasteproject) on


Instagram: @hetzerowasteproject

2. Isabella Machinè

Deze prachtvrouw deelt met passie content over veganisme en duurzaamheid. Niet alleen is ze ‘selfcare coach voor mama’s’, ook is ze gepassioneerd veganist en deelt ze veel over duurzaamheid. Zo geeft ze inspirerende tips over en haar eigen ervaring met plantaardig eten. Maar ook laat ze haar volgers zien hoe makkelijk het eigenlijk is om op een meer sustainable manier te leven en je ecologische voetafdruk te verminderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isabella Machinè (@isabellamachine) on

Instagram: @isabellamachine

3. Romy Boomsma

Officieel geen influencer, maar wel een inspirerende vrouw met de mooiste content gericht op duurzaamheid. De mama van twee (bijna drie!) kinderen, columnist voor Vogue en vrouw van Arie Boomsma, geeft ons een kijkje in haar duurzame manier van leven. Zo deelt ze haar interessante hersenspinsels en krachtige mening over verschillende onderwerpen. Maar ook laat ze haar duurzame outfits en prachtige vintage interieur zien en deelt ze haar kijk op duurzamer leven. Een inspirerende vrouw die, door inzicht in haar eigen manieren, haar volgers kan motiveren om duurzamer te leven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) on

Instagram: @romyboomsma

5. Jeanne de Kroon

Is er iemand die zo passievol over duurzame producten, en dan vooral kleding, deelt zoals Jeanne Kroon? Wij denken het niet. De oprichter van Zazi Vintage (prachtige handgemaakte jassen uit Azië) deelt al haar belevingen tijdens haar reizen en laat ons zien waarom duurzaamheid, ethisch verantwoorde arbeidsomstandigheden en duurzame productie en consumptie zo belangrijk is. Een echte eye-opener dus, haar instafeed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Zizi Margot de Kroon (@jeannedekroon) on

Instagram: @jeannedekroon

Zie ook

Dit zijn de leukste Nederlandse duurzame instagrammers

3 manieren waarop ook jij diervriendelijke keuzes kan maken!

Dit zijn de leukste Nederlandse duurzame instagrammers

Duurzaam en verantwoord op vakantie, zo doe je dat!

Dit zijn de leukste Nederlandse duurzame instagrammers

Voedselverspilling tegengaan doe je zo