Het perfecte plaatje? We krijgen het allemaal dagelijks te zien! Foto’s van de grootste huizen, een persoon met de duurste kleren, uiteten in de duurste restaurants, vrouwen en mannen met het ‘perfecte’ lichaam etc. Iedereen is druk bezig met het delen van hun fantastische momentend, maar dat wil lang niet zeggen dat alles ook zo perfect is als dat het lijkt. We leven in een maatschappij waar alleen nog maar de “perfecte” dingen gedeeld worden en hoe meer likes hoe beter! Daarbij vragen we ons niet af wat we zelf willen en wie we zelf eigenlijk zijn.

Het ‘perfecte plaatje’ wat voor invloed heeft het eigenlijk op ons?


We luisteren niet meer naar onszelf

We moeten, we moeten en we moeten… want op alle foto’s ziet het er ook allemaal zo uit. Maar wat willen we zelf? Als we niet voldoen aan het ideaal beeld dan zijn we anders en niet perfect. Sterker nog, we moeten ons afvragen of er niet iets mis met ons is. Eigenlijk voelen we ons gewoon een buitenbeentje. Maar juist alles waarop jij afwijkt van de rest, maakt jou tot wie je bent. Het maakt je bijzonder, uniek en een beetje raar (op de goede manier).

Is Social Media wel zo sociaal?

Via Social Media uit waardering zich in een “like”, maar is dat inmiddels niet een gewoonte geworden? We zijn socialer dan ooit, maar tegelijkertijd zijn we ook eenzamer dan ooit. Face to Face gesprekken worden ingeruild voor chat gesprekken. We zijn continu bezig met hoe we overkomen en bouwen daardoor minder vriendschappen op. We veranderen niet alleen in wat we doen, maar ook in wie we zijn.

Laat het los

Laat alle ideaalbeelden los. Daag jezelf uit om dichtbij jezelf te blijven. Waar word je nou echt gelukkig van? Wat vind je mooi? Waar voel je je goed bij en hoe wil je jouw leven invullen! Vraag jezelf bij alles af voor wie je het doet en waarom. Het antwoord hoort dan eigenlijk altijd te zijn voor jezelf. Perfect bestaat niet, want gelukkig leven werkt voor iedereen anders.


Lees ook:

Ik dacht: Hoe dunner, hoe gelukkiger! Column

Zo ga je met je onzekerheden om!

Met deze tips leer jij jezelf wat vaker op nummer 1 te zetten!