Luisteren naar verhalen terwijl je sport, autorijdt of gewoon je ding doet. Het kan allemaal, wanneer je luistert naar een podcast. Het is dé manier om te leren van interessante feiten en verhalen. Dit zijn 6 inspirerende podcasts over bewust leven. 


  1. Optimal Living Daily

De ‘Optimal Living Daily’ podcast serie focust zich op zelfontwikkeling en is ideaal als je van straight-to-the-point informatie houdt. Elke aflevering is namelijk niet langer dan 12 minuten. In elke aflevering wordt een inspirerende blogposts besproken die gaat over bewust leven. De host Justin Malik dient als een narrator en draagt de inspirerende blogposts voor.

  1. Your Own Magic

In de zelfhulp podcast series ‘Your Own Magic’ van Raquelle Mantra worden inspirerende mensen geïnterviewd om jou als luisteraar te empoweren. Elke aflevering, die ruim een uur duurt, staat een inspirerend iemand centraal. De gasten, van influencers,  visionairs, artiesten, kunstenaars tot aan entrepreneurs delen hun spirituele inzichten, verhalen en tips en tricks zodat jij je eigen magic kan ontwikkelen.

  1. 100% inspiratie podcast 

 De ‘100% inspiratie’ podcast van Thijs Lindhout is dé Nederlandse podcast als het gaat om zelfontwikkeling. Presentator Thijs richt zich op geluk en zelfontwikkeling en onderzoekt dit tijdens zijn serie. Elke aflevering heeft hij een geluksexpert te gast; mensen die op een inspirerende wijze leven. Tijdens de podcastafleveringen, die ruim een uur duren, delen de gasten hun inzichten over geluk.

  1. The Ikonns podcast

Het koppel Mimi en Alex Ikonn zijn twee succesvolle ondernemers. De twee staan beiden positief in het leven en proberen hun inzichten over een gelukkig en bewust leven overdragen aan hun luisteraars. Zo zijn ze de hosts van podcast serie ‘The Ikonns’. In elke podcastaflevering interviewen ze een inspirerende gast. Ze richten zich in hun podcasts op zelfontwikkeling, ontwikkeling op het gebied van carrière, relaties en op hoe je positiever en bewuster in het leven kunt staan. De podcasts van de Ikonns duren ongeveer een uur.

  1. The Minimalists Podcast

Minimalisten Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus bespreken tijdens hun podcastserie ‘The Minimalists Series’  hoe je gelukkig kunt zijn en een betekenisvol leven kan leiden met minder. De twee hebben podcastonderwerpen die variëren van geluk, spiritualiteit, stress tot aan leven met minder materialisme. Een podcast aflevering van The Minimalist duurt zo’n 45 minuten, maar ze hebben ook de ‘quickie’ aflevering: korte podcasts die ongeveer 3 tot 10 minuten duren. Perfect dus als je op zoek bent naar snippets aan informatie.

  1. Low Tox Life

Bij de ‘Low Tox Life’ podcast van Alexx Stuart worden diverse interessante onderwerpen belicht in het kader van bewustzijn. Het concept van Low Tox Life gaat ervan uit dat er geen perfectie bestaat en er niet maar één juiste weg is. De podcastafleveringen wijden uit over onderwerpen als milieu, gezondheid, stressverlaging en het bereiken van geluk. Deze podcast is ideaal als je een lange treinrit voor de boeg hebt of je graag meer diepgang wilt in onderwerpen. Een aflevering van Low Tox life duurt namelijk gemiddeld een uur.

Lees ook

6x de meest inspirerende podcasts over bewust leven

Je tijd nuttig besteden: hoe doe je dat?

6x de meest inspirerende podcasts over bewust leven

10 tips voor een positief en gelukkig leven

6x de meest inspirerende podcasts over bewust leven

5 mindset boeken die jou helpen het beste uit jezelf te halen