Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Om duurzamer te leven kun je op verschillende manieren je levensstijl aanpassen. Denk aan tweedehands kleding kopen, plantaardig eten, minder vliegen en het gebruiken van natuurlijke producten. Gelukkig bestaan er genoeg duurzame bloggers om inspiratie uit te halen. Wij zetten de leukste duurzame blogs voor je op een rijtje.


1. Fair Friday

Fair Friday is een duurzaam modeblog dat gerund wordt door twee meiden, genaamd Anne en Elrike. Alhoewel ze erg van elkaar verschillen, delen ze wel een gezamenlijke passie voor gelijkheid. Door de wanpraktijken in de kledingindustrie begonnen zij met hun zoektocht naar eerlijke, betaalbare en toch fashionable kleding. Met hun blog willen ze mensen inspireren een andere kijk te krijgen op fashion, en laten ze zien dat duurzame kleding ook stijlvol kan zijn. Iedere vrijdag verschijnt er een nieuw blogartikel op hun website. Deze artikelen kunnen gaan over verschillende onderwerpen, zoals duurzame merken en de fast fashion-industrie.

2. My Bo(er)hemian Life

Op het blog My Bo(er)hemian Life volg je het leven van Jacqueline. Ze woont op een biologische boerderij waar ze een zo vrij mogelijk leven probeert te leiden. Op haar blog deelt ze verhalen over haar leven op de boerderij, maar schrijft ze ook over pure voeding, gezonde recepten en gezondheid.

3. Groen met Saar

Groen met Saar is het duurzame lifestyle blog van Sara, waarin ze over alles schrijft dat met ‘groen leven’ te maken heeft. Vanaf jongs af aan was ze al bewust bezig: op haar achtste jaar werd ze WNF-Ranger en besloot ze vegetariër te worden. Toen ze ouder werd leerde ze naaien met tweedehands textiel, ontdekte ze leuke tweedehands winkels en besloot ze om nog zo min mogelijk te vliegen. Met haar blog wil ze mensen laten zien dat alle kleine beetjes helpen. Daarnaast wil ze laten zien dat duurzaam gedrag niet moeilijk hoeft te zijn. Op haar blog vind je dan ook veel soorten artikelen met tips om duurzaam te leven, op allerlei vlakken.

4. Let’s Talk Slow

Nadat Stephanie haar opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute afrondde, kwam ze erachter hoe belangrijk duurzaamheid in de modewereld aan het worden is. Eerst wilde ze er niks over weten, maar na het zien van een aantal schokkende documentaires werd het haar duidelijk: er is een verandering nodig. Op haar blog Let’s Talk Slow deelt ze veel tips over een duurzame en bewuste levensstijl op het gebied van mode en reizen.

5. De Groene Meisjes

Alhoewel het blog ‘de Groene Meisjes’ heet, wordt het maar door één persoon gerund: Merel. Op haar duurzame lifestyle blog deelt ze van alles over wat een leven leuker, beter en groener maakt. Dit kan gaan over vegan eten en eerlijke mode, tot aan tweedehands interieur.

Lees ook

5 duurzame blogs die je wil volgen

Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt

5 duurzame blogs die je wil volgen

Science says: een vegan dieet is goed voor je mentale gezondheid

5 duurzame blogs die je wil volgen

Detoxen, go or no go voor het lichaam?