Oortjes en koptelefoons behoren tegenwoordig tot de standaard uitrusting van iedere hardloper. Heb je even genoeg van die harde bas tonen in je trommelvliezen? Zet eens een podcast op! Podcasts winnen de laatste tijd flink aan populariteit en zijn ideaal als je wilt sporten en nieuwe dingen wilt leren tegelijk. Lees hier wat de leukste podcasts over hardlopen zijn.

#1 The Rambling runner

Hoe combineer je je hardloopdoelen met de rest van je leven? Dat is de vraag die centraal staat in deze podcast. De host, Matt Chittim, combineert zijn liefde voor hardlopen met een druk gezinsleven. Hij vertelt zijn eigen ervaringen en interviewt zijn gasten over hun aanpak. Van amateurs tot marathon pro’s: iedereen komt voorbij. Een interessante podcast voor beginners en gevorderden die benieuwd zijn hoe anderen

#2 Liefde voor lopen

Deze Nederlandse hardloop podcast wordt gehost door Martyn de Jong van Menshealth en Roxanne Steijger van Runner’s World. Inderdaad, bij deze podcast staat de liefde voor hardlopen centraal. Het is dus niet per se gericht op het sportieve doel van hardlopen, maar juist op de ontspanning die een rondje hardlopen je kan brengen.

#3 Looppraat

Opnieuw een Nederlandse hardloop podcast maar dit keer voor de echte hardloop-freak. In deze podcast worden alle nieuwtjes en trends op hardloopgebied besproken. Daarnaast worden er allerlei tips gegeven op hardloopgebied door de hosts Anthon Jan Thijssen en Tim Baks samen met een wisselende gast.

 

#4 Susy Q&A

Topsporter Susan Krummins en hoofdredacteur van Runner’s world Olivier Heimel presenteren deze podcast over hardloopinspiratie. Krummins beantwoord vragen van luisteraars over haard topsportleven en er worden actualiteiten binnen de hardloopwereld besproken. Ren je rot terwijl deze twee relaxt met elkaar zitten te kletsen en je rondje is voorbij voor je er erg in hebt.

Zo, als dat je geen dosis inspiratie zal geven weten wij het ook niet meer. Enthousiast geworden maar de stoute hardloopschoenen nog niet aangetrokken? Lees hier hoe, waar, wanneer en op welke manier je moet beginnen met hardlopen. Overdag geen tijd gehad om een rondje te maken lees dan hier welke voorbereidingen je moet treffen om in het donker hard te lopen.