Sommige planten zijn erg goed voor onze gezondheid. Er zijn super verschillende soorten planten en die hebben allemaal een andere functie. De ene plant is soms beter in het zuiveren van de lucht en bepaalde gifstoffen dan de anderen. Hieronder geven wij een lijstje met 5 verschillende kamerplanten die je in je huis moet hebben! Dus, ren snel naar de winkel en koop een mooie kamerplant!

Deze 5 kamerplanten met ‘zuiverende krachten’ wil je in huis halen!


Aloë Vera

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste plant om in huis te houden. Houd hem wel op een zonnige plek, maar niet direct naast het raam (op het zuiden). De plant zal steeds babyplantjes produceren die je weer in je eigen potten kunt doen. Deze kleine baby plantjes kun je ook leuk doorgeven aan je vrienden. De Aloë Vera plant helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën uit schoonmaak producten. Als er bruine vlekjes op de plant verschijnen, dan weet je dat de lucht goed verontreinigd is.

Klimop (Hedera)

Deze plant staat op nummer 1 als het gaat om lucht zuiveren. Het is een beetje lastig om deze plant in huis te nemen, maar het kan wel! Je ziet de plant vaak buiten in de tuin tegen muurtjes op klimmen of een schutting. De klimop zuivert allergenen als schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht. Een prima keuze voor mensen met allergieën of astma dus. De plant heeft verder weinig licht nodig en je kunt hem het beste in een hoekje van de kamer in een hangmatje laten groeien. Pas wel op met kleine kinderen en huisdieren. De plant is namelijk giftig!

Vrouwentongen (Sanseveria Trifasciata)

Het mooie aan deze plant is dat deze plant ’s nachts koolstofdioxide omzet in zuurstof in plaats van overdag. Deze plant doet het goed op donkere, schaduwrijke plekken. Een ideale slaapkamerplant dus! Ook bij deze plant moet je dus wel oppassen, hij is ook giftig!

Mexicaanse dwergpalm (Bamboepalm)

Dit is een kleine, traag groeiende, decoratieve palm. Het is een goede keuze voor lucht zuivering en filtert vooral erg goed benzeen en trichloorethyleen. Ook is deze palm uitstekend als luchtbevochtiger. Hij moet in de schaduw staan en zonlicht vermijden. Wel heeft hij een iets vochtige potgrond nodig.

Goudpalm (Arecapalm)

In de winter, wanneer de cv ketel in de meeste huizen de lucht sterk doet verdrogen, is het fijn om een luchtbevochtiger te hebben. Met deze plant in huis is dat niet meer nodig. De goudpalm heeft een reputatie als een van de beste lucht zuiveraars en is dus ook een uitstekende luchtbevochtiger!


Lees ook:

Waarom planten in huis goed voor je gezondheid zijn!

Dit is waarom groene thee gezond is!

Deze 6 krachtige planten helpen bij Acné, rimpels en een onzuivere huid