Ben je een groot liefhebber van het koken met kookvideo’s? Bijvoorbeeld omdat je graag bepaalde technieken in de keuken beter onder de knie wilt krijgen? Om dat je vrienden of familie graag wilt imponeren met een feestelijke maaltijd? Of omdat je simpelweg je eigen kennis binnen verschillende soorten keukens wat verder uit wil breiden? In alle gevallen ben je constant op zoek naar de leukste video’s waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Om je hier wat verder wegwijs in te maken, geven we je een paar handige tips waar je op kunt letten. 

Bepaal van tevoren altijd voor jezelf wat voor soort keuken je graag wilt leren koken 

Het aanbod op het gebied van video’s online is vandaag de dag gigantisch. Het is dus altijd een goed idee om van tevoren even helder in kaart te brengen wat voor soort keuken je graag beter onder de knie wilt krijgen. Denk daarbij aan Italiaanse, Spaanse of Aziatische gerechten. Door dit van tevoren al te weten, kun je net even wat gerichter gaan zoeken naar een gerichte video op het internet. En dat scheelt je dus ook weer erg veel uitzoekwerk en tijd. 

Let er altijd op dat je een snelle en goed werkende internetverbinding hebt 

Vooral als je aan de slag gaat met een compleet nieuw gerecht, wil je iedere stap van de video maar al te graag met de grootste zorg kunnen volgen. Daarom mag een goed werkende internetverbinding, zoals een veilige verbinding van Surfshark, bij jou in huis niet ontbreken. Door een snelle verbinding voorkom je dat het lang duurt voordat een video kan afspelen en gedurende de video heb je niet langer meer te maken met haperingen en ruis. 

Zorg ervoor dat je dezelfde ingrediënten in huis haalt als de producten die in de video worden gebruikt 

Tijdens het kijken van een video wil je iedere stap natuurlijk zo goed mogelijk kunnen doorlopen. Je blijft daardoor altijd bij de les en je geniet ook nog eens van dezelfde smaken en dezelfde presentatie van het bord als je in de video kijkt. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om goed te investeren in de juiste producten en ingrediënten. Denk daarbij aan het investeren in een goede pannenset, maar bezoek ook eens een keer een speciale winkel voor het shoppen van de benodigde ingrediënten uit de video. Dit kan namelijk een wereld van verschil maken voor het definitieve resultaat dat je op tafel zet. 

Probeer de video altijd op een groot en overzichtelijk scherm bij jou in de keuken te kijken 

Iedere handeling in de video wil je uiteraard zo goed mogelijk uit kunnen voeren bij jou in de keuken in huis. Daarom is het altijd een goed idee om de video op een wat groter scherm te kijken. Investeer bijvoorbeeld in een tablet met een speciale houder of klap je eigen laptop open. Niet alleen heb je daardoor een beter beeld om naar te kijken, maar je geniet ook van goed geluid. En dat maakt het koken ook weer net even wat leuker. 

Probeer verschillende soorten kookstijlen uit, zodat je er snel achter komt wat je favoriete gerechten gaan zijn 

Gaat je hart sneller kloppen van het koken van gerechten in tal van stijlen? Dan is het altijd een goed idee om als eerste verschillende soorten stijlen uit te proberen. Hierdoor krijg je meteen een erg goed beeld van wat je favoriete keuken gaat zijn en in welke keuken je je dus het liefste wat verder gaat verdiepen. Misschien experimenteer je wat vaker met specifieke kruiden of je haalt wat vaker groenten bij de boer die typerend zijn voor een bepaald land of een bepaalde streek. 

Heb je op dit moment al de juiste tools in huis? 

Heb je al eens een keer goed gekeken naar de inhoud van je keukenkastjes? Misschien kom je erachter dat je een keer moet investeren in een goed koksmes, de zeef is aan vervanging toe of een goede braadpan is eigenlijk ook nog wel nodig. Door een goede inventarisatie te maken en de benodigde inkopen te doen, start je maximaal voorbereid aan het koken bij jou in de keuken.