Het hoort er nou eenmaal bij, maar we hebben er niet altijd zin in: koken. En naast zin, moeten we er ook nog eens tijd voor hebben. Uren in de keuken staat zit er vaak niet in. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de boodschappen die erbij komen kijken. Gelukkig hoeft lekker en gezond eten helemaal niet tijdrovend te zijn. Met deze tips kook je met slechts 5 ingrediënten.


Met deze tips kook je met slechts 5 ingrediënten

Curry, soep, stamppot en pasta

Er zijn een paar gerechten die altijd zo klaar zijn en helemaal niet veel ingrediënten nodig hebben. Denk hierbij aan curry, soep, stamppot en pasta. Deze zijn alles behalve minder lekker als je maar weinig ingrediënten gebruikt.

Smaakmakende ingrediënten

Goede ingrediënten maken het verschil, zeker als je er maar weinig gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor tomaat. Dit kan je bij vrijwel ieder gerecht gebruiken en heeft enorm veel smaak. Vooral Honingtomaten zijn heerlijk vanwege de knapperige bite en volle smaak. Smaakvolle ingrediënten zullen je gerecht helemaal af maken.

Plunder je voorraadkast

Waarschijnlijk heb je een overvolle voorraadkast vol met basisingrediënten. Neem dus even een kijkje in je eigen voorraadkast. Waarschijnlijk heb je nog wel ergens een pak rijst of pasta liggen. Een paar groenterestjes uit de koelkast en je tovert het zo om tot een heerlijk voedzame maaltijd.

Out of the box

Kant en klaar recepten volgen is natuurlijk leuk, maar deze hebben vaak een enorm lange ingrediëntenlijst. Daarom mag je dus best een beetje afwijken van een recept. Sommige kruiden kun je bijvoorbeeld weglaten. Ook is een uitgebreide saladedressing vaak onnodig. Een beetje olijfolie met zout en peper en het smaakt net zo goed. Als je geen zin hebt of weinig tijd, maak het jezelf dan zo gemakkelijk mogelijk.

Lees ook

Met deze tips kook je met slechts 5 ingrediënten

Recept: tomatenrisotto met burrata

Met deze tips kook je met slechts 5 ingrediënten

Met deze tips kook je met slechts 5 ingrediënten