Als je net knoflook hebt gegeten kan je er met veel poetsen en kauwgum-kauwen nog vanaf komen, maar wanneer je ermee kookt dan ruikt je hele huis er naar. Dit is allesbehalve makkelijk om vanaf te komen. Wil jij weten hoe? Op deze manier kom je in no time van de geur van knoflook af.


De favoriet van onze smaakpapillen: knoflook. Er is bijna geen gerecht te noemen met knoflook die we kunnen laten staan. Toch zit er ook een nadeel aan deze heerlijkheid. De geur is namelijk niet zo lekker als de smaak.

Zo krijg je de geur van knoflook uit huis

De geur van knoflook kan erg hardnekkig zijn. Ook als je alle deuren en ramen tegenover elkaar openzet en het huis besproeit met luchtverfrisser heb je een dikke kans dat je het nog steeds ruikt. Daarbij is het in de wintermaanden een beetje te koud om de deur open te zetten en is luchtverfrisser nou niet echt optimaal voor je gezondheid. Daarom vind je hier verschillende tips die kunnen helpen voor het verwijderen van die (vreselijke) knoflookgeur.

  1. Je zou er zelf niet zo snel opkomen, maar zet een paar bakjes azijn in het huis neer en je bent binnen nu en een uurtje van de geur af.
  2. Citroen is voor veel dingen goed, ook voor het verwijderen van een sterke knoflookgeur. Een paar schoteltjes citroen door het huis en weg is het!
  3. Dit moet je maar net in huis hebben, maar wierrook schijnt ook een wondermiddel te zijn tegen nare geurtjes.
  4. Een goed excuus om geurkaarsen in te slaan, die doen namelijk ook wonderen.
  5. Heb je ook last van een knoflookgeur aan je handen en lijk je er maar niet vanaf te komen? Wrijf met je handen over roestvrijstaal en voilà: de geur is weg.

Nu je weet hoe je van de geur afkomt kan je weer lekker in losgaan in de keuken met knoflook. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke breekbrood met verse kruiden, kaas en heel veel knoflook.

Lees ook

Handige hack: zo kom je in no time van de geur van knoflook af

'Knoflookijs'; Ga jij deze nieuwe foodtrend uitproberen?

Handige hack: zo kom je in no time van de geur van knoflook af

Vegetarisch hapje: Knoflook champignons

Handige hack: zo kom je in no time van de geur van knoflook af

Ajo blanco: een heerlijke koude amandel knoflook soep uit andalusië