Dat de lunch op kantoor in veel landen verschilt, wisten we natuurlijk allang. Maar wat die verschillen zijn en dat het zóveel zou verschillen? Daar waren wij in ieder geval niet van op de hoogte. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 3 mensen in Nederland zijn lunch alleen eet? En dan 20% dat ook nog vaak doet van achter zijn bureau?

Favoriet

Als je luistert naar de foodie die in jou schuilt, in welke land had je dan eigenlijk geboren moeten zijn? Wij kunnen moeilijk kiezen en houden vooral van veel variatie. Al zijn een aantal van de lunches ons iets te zwaar. Pizza of rijst voor lunch, is hoogstens voor één keer in de maand een feestmaal als je het ons vraagt.

1. Nederland

Dit komt je vast bekend voor, de welbekende broodtrommel. Gemakkelijk, overzichtelijk en handig te labelen. Wij Nederlanders eten voornamelijk bruinbrood en dan meestal belegd met kaas. Niets bijzonders, gewoon simpel en lekker. De meeste Nederlanders maken hun broodjes gewoon thuis klaar en nemen het trommeltje mee naar kantoor. Toch is het volgens Fleur Voerman, voedingsdeskundige, beter om meer gevarieerd te eten. Dit heeft namelijk effect op je bloedsuikerspiegel. Wanneer je gevarieerder eet blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en hierdoor kun je je beter concentreren. En dit wil je toch als je op kantoor zit?

Eten in Nederland lunch

2. Italië

Wanneer wij op vakantie gaan naar Italië, denken we vaak aan het eten van overheerlijke pizza en pasta gerechten. Maar dan vooral als diner. Onze Italiaanse vrienden eten ook tijdens de lunch graag pasta. Als dessert nemen ze het liefst een kopje espresso toe, van hoge kwaliteit.

Eten in Italie lunch

3. Engeland

Laten we starten met een leuk feitje: 1 op de 6 Engelsen eet al minstens twee jaar elke dag hetzelfde tijdens de lunchpauze. Wat vinden we hiervan? Juist, een tikkeltje saai. Kant-en-klare soep is voor veel Engelsen een populair lunchgerecht. Ook de sandwich haalt het bordje doorgaans vaak.

Eten in Engeland lunch

4. Duitsland

Currywurst met friet: een populaire keuze. Meestal bereid vanuit de bedrijfskantine. Daarnaast lijken onze buurtjes ook wel een beetje op ons. Net als de Nederlander neemt de Duitser ook graag zelfgemaakte bammetjes mee naar het werk.

Eten in Duitsland lunch

5. Turkije

Pide, plat Turks brood. Een populaire keuze in Turkije tijdens de lunch op kantoor. Het langwerpige, ovale, platte broodje wordt vaak belegd met gehakt, kaas en groenten, maar variëren wordt gewaardeerd. De (sterke) koffie, of een kopje thee wordt nooit vergeten om de lunch voldaan mee af te sluiten.

Eten in Turkije lunch

6. Oostenrijk

In Oostenrijk is het traditioneel dat er tijdens de lunch een warme maaltijd gegeten wordt. Echter is de maaltijd tijdens het avondeten sinds de jaren 90 de grootste maaltijd. Hoe denk jij over standaard een schnitzel tijdens de lunch?

Eten in Oosterijk lunch

7. Frankrijk

De typische Franse sandwich, ook wel Le Parisien. Het broodje dankt de naam aan de ham, die vroeger uit Parijs kwam. De helft van de Fransen haalt de lunch bij de bakkerij. Dus als je van plan bent een business te starten in Frankrijk, weet je wat wellicht goed zal lopen.

Eten in Frankrijk lunch

8. Brazilië

De Feijoada; gemaakt met bonen en verschillende soorten vlees. Een klassieke Braziliaanse stoofpot. Evenals in Oosterrijk, wordt de lunch in Brazlië als de meest belangrijke maaltijd van de dag gezien.

Eten in Brazilie lunch

9. India

Rijst en mungboon dal, kip, saagwala, roti en chai thee. Klinkt als een hele mond vol.. Lekker gevarieerd en vaak meegenomen in de Tiffin (ronde stalen lunchboxes). Van deze gevarieerde gerechten word je in ieder geval niet verveeld, want er is genoeg om af te wisselen.

Eten in India lunch

10. Verenigde Staten

Dit was de lunch waar wij het over hadden. Eentje waar je op het eerste gezicht erg vrolijk van wordt, maar geloof me; wanneer je dit elke dag eet, ben je dat wat minder. En je lichaam trouwens ook! Suiker is het meest voorkomende ingrediënt. Daarnaast eet 62% van de Amerikanen de lunch aan het bureau.

Eten in de VS lunch

Bron: Viking Direct

Lees ook

De lunch op kantoor van tien verschillende landen

Het drinken van citroenwater gaat de huidveroudering tegen

De lunch op kantoor van tien verschillende landen

Onze 5 favoriete gezonde lunch bowls!