Wat voor huid type heb jij? Dat wordt je gevraagd bij het kopen van foundation, cleanser en créme’s. Maar eigenlijk hebben we allemaal dezelfde huid type. Ja, bij de ene komt er meer vet vrij uit de  poriën. Of misschien heb je een geïrriteerd stukje. Dan moet je hier even extra aandacht aan geven zoals het extra goed schoonhouden of extra liefde geven met calendula zalf. Hoe je dan wel optimaal kan zorgen voor je huid? Leef bewust met de seizoenen mee!


Iedereen is hetzelfde

Iedereen heeft in principe een gevoelige huid. Want huid is je grootste orgaan en hier moet je gewoon goed voor zorgen! Elke ochtend en avond schoonmaken van alle bacteriën dat die heeft moeten af staan en zoveel mogelijk natuurlijk producten op je huid smeren. Want wat er via je huid in gaat, komt terecht in je hele lichaam!

Ook heeft iedereen een vette T-zone gebied. Dit komt vooral bij vrouwen door onze hormonen maar extra aandacht aan deze plekken kan ook geen kwaad. Hoe ouder je wordt hoe beter je jouw huid leert kennen, dus hoe makkelijker de verzorging zal worden.

Vette, gevoelige, gecombineerde huid bestaat dus wel, maar er is eigenlijk geen verschil!

Werk met de seizoenen mee

Wat het meeste invloed heeft op je huid zijn de seizoenen. Als je elk seizoen je verzorging verandert zul je merken dat je huid rustiger, egaler en gezonder zal voelen. De conditie van je huid verandert bij iedereen gewoon enorm. De verandering van temperatuur, weersomstandigheden, airconditioning en centrale verwarming zijn allemaal een constante aanval op de huid.

Herfst

Laten we gelijk beginnen, het is nu herfst en wat merken we? Het is een koele, verfrissende verandering van de zomer naar winter. Maar het is ook een seizoen wat heel erg variert. De ene dag kan het super zonnig zijn, terwijl de dag erna je bijna van je fiets wordt geblazen door de koude harde wind.
Wat sowieso goed is om mee te beginnen is om te gaan peelen of scrub maskers te gaan gebruiken. Dit is een mooi moment omdat de zomer net is geweest is dus er komen veel afval stoffen vrij. Start ook alvast met een hydraterende verzorging maar nog niet eentje die heel vet is omdat je poriën nog groot zijn van de zomer.

Winter

De winterperiode is het droogste seizoen. Vanwege de koude temperaturen en het feit dat we meer binnen zitten met de verwarming aan ( die een uitdrogen effect heeft op de huid ). Nu is een goed moment om rijke crèmes en lotions aan te gaan brengen die de natuurlijke vocht balans op peil houden. Je kan ook af en toe wat kokos olie smelten en op je smeren, ook heel lekker op je benen en armen!

Lente

Net als de herfst is dit een mooi seizoen om te gaan peelen en scrubben. Veel afvalstoffen komen vrij en dan kun je weer met een schone frisse huid de zomer starten! Naarmate het seizoen verstrekt ga je over op lichtere reinigers als voorbereiding op de zomermaanden.

Zomer

In de zomer zijn we veel buiten te vinden, dus dat betekend veel blootstelling aan de zon! Altijd een laagje zonnecrème aanbrengen in de ochtend. Deze maanden zijn perfect om zo min mogelijk make-up te dragen. Vanwege de warmte gaan je poriën meer open staan, waardoor je meer gaan zweten, wat eigenlijk een natuurlijke detox effect creëert voor je lichaam. Als je dan veel troep op je gezicht hebt dan werkt dat alleen maar tegen. Mocht je toch wel foundation op willen doen draag dan eentje met een uv-filter! Producten zonder olie zijn goed voor zomer, anders ga je glimmen!

Dus wat ga je vanavond doen? Scrubben, peel maskertje op, wijntje en een lekkere warme bad?

Lees ook

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

Dit zijn de effecten van stress op je huid en dit kan je eraan doen

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!