Het leven draait voornamelijk om balans. As je niet lekker in je fel zit of je hebt een dip, dan ben je even uit balans. Er zijn enorm veel manieren om die dip te verhelpen en je hebt allerlei trucjes om jezelf weer even op te vrolijken en in balans te brengen. Een van deze trucjes is muziek. Muziek helpt tijdens je dipje of stress momenten. Het luisteren hiernaar kan dus goed zijn voor je gezondheid!. Je kunt het dus goed gebruiken tijdens zo’n dip of sleur waar je in zit!


Slapen met muziek

Val je vaak in slaap met je tunes nog aan? Dat komt omdat dit je beter laat slapen. Liedjes met 60 tot 80 beats per minuut doen je veel goed. Door het langzame, stabiele ritme en de lage tonen vertraagt ook je eigen interne ritme. Denk hierbij aan je hartslag, ademhaling, bloeddruk en spierspanning. Hierdoor val je dus vanzelf in slaap!

Luister vooral: Klassieke muziek, New age, Lichte Jazz of Fluitmuziek.

Depressies en muziek

Muziek is geen medicijn. Het zal namelijk niet al je problemen in een keer wegnemen en dus ook niet bij een depressie. Dankzij muziek kan je wel weer voldoening en plezier uit het leven halen. Als je naar je favoriete muziekjes luistert geven je hersenen diverse stoffen af die je een gelukkig gevoel kunnen geven. Een van die stoffen is Dopamine, dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat we ons beloond voelen.

Luister vooral: Muziek waar je zelf van geniet! Als jij het maar mooi vind!

Stress en muziek

De muziekjes die je beter laat slapen kan ook je stress niveau erg naar beneden halen! De beste ont-stress tunes bevatten voornamelijk gitaar, piano en/of natuurgeluiden! Het begint met een ritme van 60 beats en per minuut moet het wat langzamer worden!

Luister eens naar deze artiesten: Coldplay, Mozart, All Saints, Strawberry Swing of Electra!

“Lees

Deze muziek helpt tijdens het slapen en bij stress momenten!

Zo reageert jouw lichaam op een nacht slecht slapen

Deze muziek helpt tijdens het slapen en bij stress momenten!

Deze muziek helpt tijdens het slapen en bij stress momenten!