Leuk, al die series of Netflix, ja er valt van alles te zien! Van ijzersterke series tot barslechte, van fascinerende films tot verrukkelijke romcoms. Maar vergeet de interessante documentaires niet. Daarvan zijn er ook genoeg te vinden, neem bijvoorbeeld de docu “Embracee”.


Embrace

Embrace is een must see voor elke vrouw, en ook elke man. door de documentaire willen ze proberen om negatieve lichaamsbeelden te tackelen en af te rekenen met body shaming. Taryn Brumfitt, oprichtster van The Body Image Movement, en hand van de documentaire, wil de kijkers leren hoe we ook naar ons lichaam zouden kunnen kijken. Zelf zegt ze over Embrace: ‘One women’s journey to inspire everyBODY’

Taryn Brumfitt

De Australische Taryn Brumfitt is een chick with a mission! De moeder van drie kinderen wil met haar documentaire ‘Embrace’ jouw negatieve kijk op je lichaam veranderen. Het hele verhaal begon toen ze op internet haar alles behalve traditionele Before-and-after-foto plaatste. Deze ging in een rap tempo de wereld over en leverde haar een golf van positieve en negatieve kritiek op. Dit motiveerde haar om een documentaire te maken.

Bizarre wereld

Vrouwen worden constant afgeremd door de gedachte dat ze niet goed genoeg zouden zijn. Waarom? Omdat we dag in, dag uit veroordeeld worden op basis van ons uiterlijk en hoe ver dat wel niet afwijkt van het onbereikbare ideaal. Val af, werk je rimpels weg, knok tegen cellulitis. We worden constant gedwongen om iemand anders te worden. Doe daar nog Photoshop bij en het is geen wonder dat we in een cultuur leven waar het schamen voor je eigen lichaam normaal is..

Body image movement

Tayn bedacht de ‘Body Image Movement’ om iedereen op te roepen om zijn lichaam te waarderen. Al snel kreeg ze het idee om daar een docu over te maken, om wereldwijd indruk te maken op mensen en hun zelfbeeld. In de indrukwekkende trailer kun je zien dat ze vertelt over dat ze na het bereiken van het perfecte lichaam, alles behalve gelukkig was.


Lees ook:

Orthorexia: Wanneer Gezond eten een eetstoornis wordt – Column

Voel je vrij in je eigen lichaam met yoga

Kwetsbaarheid is niet zwak, het is juist het tegenovergestelde!  – Column