De tienerjaren zijn voorbij, maar helaas hebben we er nog steeds allemaal wel eens last van. Oneffenheden, puistjes en een onzuivere huid. Ze komen op iedere leeftijd voor en dat kan echt heel vervelend zijn. Geloof ons, We’ve been there! Smeren, smeren en nog eens smeren, maar als dat niet blijkt te werken, zou het heel goed kunnen liggen aan je dieet. Dermatoloog Dr. Bobby Buka vertelt aan Engelse beautysite Byrdie, welke drie soorten etenswaren we beter niet meer kunnen nemen.

Dit moet je absoluut niet eten als je last hebt van een onzuivere huid!


Magere melk

Wie dacht gezond te doen om voor magere melk te kiezen heeft het helaas helemaal mis.. In magere melk zit geen vet die de groeihormonen van de runderen kan oplossen. Deze hormonen kunnen leiden tot puistjes of zelfs acné bij ons.

Bananen

Banaantjes, oh wat zijn ze lekker en makkelijk! Helaas blijkt dat deze heerlijke banaantjes ook slecht voor je zijn als je last hebt van oneffenheden in je gezicht. Ook al is een banaan helemaal niet ongezond, het bevat wel veel fructose en glucose. Ook deze suikers kunnen weer voor meer puistjes zorgen.

Gearomatiseerde latte’s & cappuccino’s

Helaas… De net uitgekomen Pumpkin Spice Latte van Starbucks moet je toch maar even laten staan. Dit soort drankjes bevatten te veel suikers, melk en cafeïne, wat allemaal weer kan leiden tot een onzuivere huid.

Goed nieuws: Puistjes door chocolade niet waar!

We hebben gelukkig ook ontzettend goed nieuws! Je hoort heel vaak dat je door het eten van chocolade veel puistjes kan krijgen, maar dit blijkt dus helemaal niet waar. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel ervoor zorgt dat je puistjes krijgt.

Puistjes komen wel echt sneller als je veel melkproducten binnen krijgt. Dit moet minimaal 1 keer per dag zijn.


Lees ook:

Dit is wat de plek van je puistjes, over je gezondheid vertelt

Gezonde huid? Deze 7 fruitsoorten geven je huid een power boost!

Onzuivere huid? Eet je huid gezond!