Fruit voor een gezonde huid!

Heb je veel last van een onzuivere huid, puistjes of rimpels? We proberen onze huid problemen vaak op te lossen met behulp crempjes.  Echter zitten in de huidproducten van tegenwoordig een hele boel chemische en onnatuurlijke stoffen die je huidproblemen zelfs erger kunnen maken. Ooit gedacht om het anders aan te pakken en je huid van binnen uit te voeden (en genezen?) Fruit zou weleens een heel groot verschil kunnen maken. De meeste fruitsoorten bevatten veel antioxidanten en mineralen en zorgen voor een gezonde huid, deze 7 in het bijzonder.

Blauwe bessen

Blauwe bessen (bosbessen) hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten , vitamines en vezels. Daarnaast heeft de blauwe kleur van de bes ook nog een aantal andere voordelen. Deze natuurlijk kleurstof helpt je namelijk het verouderingsproces van de huid tegen te gaan! Daarnaast werkt deze ook nog ontstekingsremmend, beschermd het tegen allerlei ziekten en werkt het ook nog cholesterolverlagend. Al met al, het ideale fruit om de dag mee te beginnen!

Probeer deze heerlijke blauwe bessen smoothie eens.

Bananen

Veel mensen mijden bananen omdat ze veel koolhydraten en suikers bevatten. Maar toch is het slim om af en toe een banaantje te nuttigen. Deze zoete jongens hebben namelijk een hoog kalium gehalte en hierdoor blijft de vochtigheid van je huid in balans. Dus heb je last van een droge huid? Eet wat vaker een banaan!

Aardbeien

Het is zomer er daar hoort deze heerlijke en prachtige fruitsoort perfect bij. Als je een fan bent van een mooi zomers kleurtje en het bakken op het strand, is het verstandig (en heel lekker) om na afloop een bakje aardbeien te eten. Aardbeien werken namelijk een beetje hetzelfde als aftersun. Nee, dit betekent niet dat je geen aftersun meer moet gebruiken, maar ze helpen je wel degelijk bij een beschadigde huid door UV-straling en ze gaan huidveroudering tegen.

Probeer deze heerlijke aardbeien smoothie eens.

Kersen

Beginnen je lachrimpeltjes iets vaker te verschijnen da alleen wanneer je lacht? Dan is het tijd om een goede voorraad kersen in te slaan en deze vitamine bommetjes geregeld te eten.  Het vitamine C-gehalte gaat namelijk rimpels tegen, beschermt de huid en bevordert de aanmaak van collageen. Daarnaast bevatten kersen ook meer antioxidanten dan vrijwel elke ander fruitsoort.

Mango

Door mango te eten kan je acne verminderen. Mango zorgt er namelijk voor dat verstopte poriën geopend worden, waardoor acne afneemt. Bovendien zijn mango’s een rijke bron van betacarotene, wat door het lichaam kan worden omgezet in vitamine A. Vitamine A is enorm belangrijk voor een gezonde huid, en zorgt ervoor dat je huid zichzelf optimaal kan herstellen.

Probeer deze heerlijke (vegan) mango curry met rijst eens!

Kiwi

Vale huid? Dan zijn kiwi’s jouw beste vrienden. Kiwi’s bevatten namelijk een hoop vitamine C, dat veel goeds doet voor de uitstraling van je huid. Wat je misschien niet wist, is dat de schil van de kiwi bevatte namelijk ontzettend veel vezels en zelfs nog meer vitamines dan de hele binnenkant bij elkaar. Misschien een beetje een gek idee om zo’n harig schilletje eten, maar geloof ons, je merkt er bijna niks van én na een aantal keer, raak je er aan gewend.

Ananas

Deze exotische fruitsoort bevat als enige het spijsverteringsenzym bromelaïne. Daarnaast helpt ananas ook bij ontstekingen en een gezwollen huid. Ananas wordt daarom zelfs in een aantal culturen als medicijn gebruikt.

Goed idee dus om deze gevulde ananas met rijst en garnalen eens te eten!