Misschien heb je het wel eens opgemerkt, maar in de Scandinavische landen komt overgewicht nauwelijks voor. Hoe kan dat? Door Het Nordic Dieet. In het Nordic dieet vind je geen producten uit verre landen, maar verse vis uit de Noordzee en groenten die al eeuwenlang in de Scandinavische landen groeien. Die voedingsmiddelen worden bovendien zo eerlijk en natuurlijk mogelijk bereid, en op een zo traditioneel mogelijke manier.


Waarom Het Nordic Dieet?

Het dieet bestaat vooral uit traditioneel eten uit het koude noorden. Het bevat minder suiker, minder vet, meer vezels en vooral veel vis. Alles wat je eet moet zo gezond en duurzaam mogelijk zijn. Eet bijvoorbeeld vaak fruit, bessen, groenten, bonen en aardappelen en nooit suikerdranken, bewerkt vlees of fastfood.

De reden waarom je afvalt tijdens dit dieet? Je eet veel minder calorieën. Maar het gezonde dieet doet veel meer dan alleen gewichtsvlies. Een te hoge bloeddruk daalt waardoor er weer normale waarden ontstaan. Ook is het goed voor het hart omdat het een lagere cholesterolgehalte bij komt kijken. Ook is het Nordic dieet een goede keuze voor het milieu. Het benadrukt voedingsmiddelen die vooral lokaal worden geteeld en duurzaam zijn verwerkt.

Voedingsmiddelen

Als je aan het Nordic dieet begint zullen er een aantal dingen veranderen qua voeding. Denk bijvoorbeeld aan deze voedingsmiddelen:

Groenten:

Vervang je tomaten, komkommer en courgette door pastinaak, rode bieten en venkel.

Fruit: 

De sinaasappel, banen en meloen maken plaats voor bosbessen, rode bessen en pruimen.

Granen: 

Laat de maïs en bruine rijst liggen en ga voor geparelde gerst en haver. Gebruik zaden zoals lijnzaad en zonnebloempitten.

Melkproducten:

Kies voor de magere variant. Denk hierbij aan magere melk en kaas met een laag vetgehalte.

Vetten en Oliën: 

Ruil de olijfolie om voor koolzaadolie en lijnzaadolie. Koolzaadolie bevat veel vitamine E, wat een gunstig effect heeft op de huid!


Lees ook:

4 dieet trucjes die je helpen je libido te verhogen!

Zo kom je er achter welk dieet goed bij jou past!

Een Raw dieet, is dat eigenlijk wel goed voor je?