Jammiee, dat is wat de meeste van ons denken als ze pindakaas horen, zien of ruiken. Het verrukkelijke goedje is bijna voor alles te gebruiken. Je kunt er heerlijke pannenkoeken van maken, of noodles, misschien een lekker ontbijtje of gewoon iets lekkers voor tijdens lunch? Het kan allemaal! Een echte superfood kunnen we het tegenwoordig wel noemen. Het is niet weg te denken uit onze kast en voorlopig blijft het daar ook gewoon staan! Wij hebben namelijk goed nieuws voor onze pindakaas liefhebbers. Pindakaas helpt bij het afvallen! Wij vertellen hoe, wat, waar en waarom!


Pindakaas gezond!?

Misschien denk je huh? Pindakaas gezond? Ja, het is echt gezond! Het zit vol met eiwitten en gezonde enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze hebben we net als koolhydraten nodig om allerlei functies in ons lichaam draaiende te houden. Vetten zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en de opbouw van lichaamscellen. Vetten zijn dus echt onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Pindakaas is dus een heerlijk, gezond product en past goed in ons voedingspatroon, maar daarmee moeten we natuurlijk wel een beetje oppassen. Het blijft natuurlijk wel al zijn calorieën bevatten, en daardoor is het belangrijk dat we het met maten eten. Voor de mensen die spiermassa op willen bouwen is het een product dat zeker niet gemist kan worden, maar kies deze wel bewust.

Afvallen

Meestal komen pindakaas en afvallen niet helemaal overheen in de gedachten van mensen, maar daar brengen wij verandering in. Het bevat namelijk verzuren, maar dit zijn onverzadigde vetzuren die er juist voor zorgen dat je lichaam efficiënter lichaamsvet verbrand. Je bouwt dus geen extra lichaamsvet op door middel van pindakaas. Iedereen een bruine, volkoren boterham met pindakaas is dus helemaal geen probleem.

Spieropbouw

Pinda’s bevatten ontzettend veel eiwitten. Dit is een belangrijke stof die nodig is bij het opbouwen van spierweefsel. Dit is vooral erg belangrijk voor sporters die spiermassa willen opbouwen, maar dus ook bij het afvallen. Huh? Spieren kweken wanneer je gewicht wilt verliezen? Ja! Spierweefsel zorgt er namelijk voor dat je vetten en calorieën verbrand.


Lees ook:

3 super makkelijke chocolade desserts met maar 5 ingrediënten!

Waarom je brood en koolhydraten NIET hoeft te schrappen uit je dieet!

Afvallen? Waarom je hormonen ervoor zorgen dat het niet lukt!