Het is vaak hetzelfde verhaal in je keukentje, daar een bordje, daar wat post, daar nog een glas en na het koken wil je er liever niet meer naar kijken. Een enorme rommel in de keuken… Toch moet er verandering in komen want uit een onderzoek van het Cornell Food and Brand Lab is gebleken dat een rommelige keuken slecht is voor de lijn. Dus vrouwen, we moeten er nu echt aan geloven, het wordt opruimen!


Onderzoek

Onderzoekers van het Cornell Food and Brand lab deden onderzoek naar de verschillende factoren die invloed zouden hebben op het gewicht van vrouwen. De eindresultaten zijn erg verrassend. Het blijkt nu dus dat een keuken vol met bordjes, glazen en pannen zou zorgen voor gewichtstoename.

Rommelig

Maar hoe kan dat dan? Het schijnt dat je hersenen een rommelig keukentje koppelen aan een leven dat ook rommelig is. Doordat het al een bende in de keuken is ben je sneller geneigd om het in de rest van je leven ook te laten verslappen, en dat zie je dus ook terug in je voeding.

Experiment

Voor het onderzoek van het Cornell food and Brand lab werden een aantal vrouwen gevraagd om in een rommelige keuken te gaan zitten. Er stond hier een enorme hoop aan vieze afwas en er ging continu een telefoon af. Er werden ook vrouwen in een schone keuken gezet. In allebei de keukens stond ook een grote schaal met koekjes, en verrassend was dat vrouwen in de vieze keuken veel eerder naar de koekjes grepen. Vrouwen in de schone keuken wachtte hier langer mee en aten minder koekjes. Dus, wil je liever niet nog extra kilo’s aankomen? Zorg dan dat je keukentje netjes en schoon is!


Lees ook:

10 verrassende dingen die je kunt doen met je keukenmachine

Hoe gebruik ik al de functies van mijn keukenmachine / foodprocessor?

Handige keukenaccesoires (voor vegans en vegetariërs)