Bewegen houdt niet alleen ons lichaam in een goede conditie maar ook onze hersenen! Dit komt omdat onze hersenen nieuwe verbindingen ontwikkelen tijdens het sporten. Het sporten kan veel goeds doen voor onze hersenactiviteiten. Cardio kan heel erg goed zijn voor je leervermogen en geheugen en het kan je focus en concentratie verbeteren. Nog meer redenen om toch maar eens naar de sportschool te gaan!


Focus

Sporten blijkt een heel erg positief effect te hebben of je focus en concentratie. Het is namelijk zo dat een cardiosessie van ongeveer 20 minuten je aandacht verbeterd. Je kunt door middel van het sporten je concentratie verbeteren. Ga eens 10 minuutjes op die loopband lopen of stuiter met 2 ballen tegelijk. Deze kleine oefeningen kunnen al helpen tijdens het focussen.

Goed geheugen

Uit een onderzoek blijkt dat cardio een positief effect heeft op ons geheugen. Wanneer we  fitter worden, bijvoorbeeld door cardio oefeningen, groeit je hippocampus. Dit is het deel in je hersenen die belangrijk is voor je leervermogen en je geheugen. Dit effect treed bij zowel kinderen als volwassenen op! Het is belangrijk dat je jezelf niet teveel pusht! Te intensief sporten zorgt juist voor een verhoogd stresslevel waardoor je geheugencircuit uit balans raakt!

Gezond

Niet alleen onze concentratie wordt beter van sporten, ook ons humeur kan beïnvloed worden. Dit kan ook zo zijn bij yoga. Je leert jezelf om gecontroleerd adem te halen en te bewegen waardoor er een stress verlagend effect optreed.

Dus, blijf niet stil zitten en ga naar de sportschool, ren een rondje, pak sneller de fiets of loop ’s avonds een extra rondje met de hond!


Lees ook:

10 x in 1 minuut een boost aan je gezondheid geven!

Sporten heeft een goede invloed op jullie avontuurtjes onder de lakens!

Ik ging van onzeker en mollig naar extreem dun, naar gezond en gelukkig: dit is mijn transformatie – Column