Het lijkt soms zoveel moeite te kosten om aan je gezondheid te denken, en er daadwerkelijk ook echt wat aan te doen! Gezond koken en eten, sporten, niet snoepen, je moet er aardig wat voor doen wil je een gezonde levensstijl hebben! Gelukkig kan het ook veel makkelijker en vooral sneller dan je denkt. Het hoeft helemaal niet zo veel moeite te kosten als dat iedereen altijd zegt. Je kunt bijvoorbeeld gewoon 10 dingen binnen 1 minuut doen die goed zijn voor je gezondheid! Dus je hoeft helemaal niet 2 uur in de keuken te staan voor wat gezondst, en je hoeft ook niet helemaal naar de sportschool te fietsen om gezond te doen!

10 x in 1 minuut een boost aan je gezondheid geven!


Relaxen

Af en toe wordt je overspoeld door werk, mailtjes, vragen, kinderen, familie, noem het maar op! Soms wordt het gewoon even te veel en dat betekent dat je eventjes rust moet nemen. Neem af en toe gewoon een minuutje voor jezelf en haal diep adem. Breng jezelf weer even tot rust zodat je de rest van de dag weer alles aan kan!

Water drinken

Water is natuurlijk ontzettend belangrijk voor ons, en daarom moeten we ook genoeg water drinken op een dag. Dat is voor sommige best lastig en daarom hebben wij hier een aantal tips voor je! Pak gewoon af en toe even een glas water, voeg er misschien een schijfje citroen aan voor wat extra smaak en je bent al goed bezig voor je gezondheid!

Groente eten

Bijna niemand eet voldoende groenten op een dag. Dit moet ongeveer 250 gram zijn, en dat proberen we allemaal in ons avond eten te proppen. Toch kan het veel makkelijker en sneller. Pak af en toe wat tomaatjes om te snacken, of eet tijdens de lunch een healthy groentesoepje!

Haring happen

Hap eens een keertje lekker een harinkje weg! Heerlijk zo’n visje en het zit ook nog eens vol met omega-3 vetten die goed zijn voor onze hersenen en bloedvaten. Ook bevat haring nog eens genoeg vitamine en mineralen, dus af en toe zo’n vet visje is echt wel gezond!

Voeding afsluiten

Heb je genoeg gehad? Dan moet je je eet dag ook echt afsluiten. Poets je tanden en spreek met jezelf af dat het dan ook echt klaar is. Geen snoep en andere lekkere dingen meer ’s avonds. Het is even wennen, maar na een tijdje is het gewoon iets wat vast staat!

Loop een rondje

We moeten wat vaker lopen! Wij Nederlanders zitten gemiddeld 8,7 uur op een dag en dat is niet bepaald goed voor onze gezondheid! Het is belangrijk om af en toe eventjes op te staan en een rondje te lopen. Probeer dit wel elk uur eventjes te doen! Lopen helpt namelijk om te bloedsomloop in ons lichaam op gang te houden!

Planken

Planken is een uitstekende, snelle oefening die je altijd eventjes kan doen. Als je het een minuut kunt volhouden, wat al best pittig kan zijn, dan heb je al je spieren in je lichaam weer eventjes aan het werk gezet! Doe dus elke dag eventjes de plank!

 

Zorg voor liefde

Geef elkaar af en toe eens een goede knuffel. Dit is goed voor jezelf omdat je lichaam dan oxytocine aanmaakt! Dit hormoon zorgt voor een gelukkig en tevreden gevoel, en dat is precies wat je soms even nodig hebt! Af en toe een massage kan hier ook goed bij helpen.

Visualiseren

Dit kun je het beste elke ochtend eventjes doen. Neem een minuutje de tijd om de gezonde versie van jezelf te zien. Zie het zo concreet mogelijk voor je! Als je dit vaker doet, gaat je brein zich er op instellen en maak je je gezonde gedrag eigenlijk steeds makkelijker en dus haalbaarder voor jezelf!

Social media

Zet voor je gaat slapen al je beeldschermen en apparaten uit! Het blauwe licht van deze apparaten kan je slaappatroon verstoren en een slechte nachtrust is niet goed voor je gezondheid! Pak af en toe gewoon een leuk boek uit de kast, of klets even gezellig met je partner, vriendin of misschien wel tegen jezelf. Dit soort dingen kunnen je nachtrust verbeteren en dus ook je gezondheid!


Lees ook:

Een betere nachtrust door je slaapkamer anders in te delen!

Deze 4 gezonde voedingsmiddelen zijn stiekem ontzettende caloriebommen!

vWaarom planten in huis goed voor je gezondheid zijn!