Sporten is gezond voor je lichaam en geest, dit is wat je vaak voorbij ziet komen en vaak hoort. Maar misschien wist je dit nog niet: Sporten heeft een positieve invloed heeft op je seks leven en daar zijn een aantal verschillende verklaringen voor. Ben je niet tevreden met je seksleven? Geef dan niet direct je partner de schuld, maar vraag jezelf eens af of je iets zou kunnen veranderen voor een beter seks leven. Wij hebben vandaag een aantal tips en weetjes over de invloed van sporten op je seks leven.


Bloedsomloop

Sporten en bewegen voorkomen dat je aders verstopt raken en het verlaagt je bloeddruk. Het verminderd de kans op risicofactoren zoals diabetes, verhoogd cholesterolgehalte en aderverkalking. Waarschijnlijk wist je dit al, maar wist je ook dat doordat je je inspant je bloed sneller door je lichaam wordt gepompt waardoor je vagina gevoeliger is en je sneller op je hoogte punt zult komen.

Hormoonspiegel

Tijdens het sporten komt er endorfine vrij. Dit is een hormoon dat er voor zorgt dat gevoelens van geluk en opwinding opkomen. Dit geld voor vrouwen en voor mannen. Hoe meer je sport, hoe hoger je endorfine niveau zal zijn en dit is uiteindelijk ten goede van je seksleven.

Zelfvertrouwen

Door het sporten zul je niet alleen lichamelijk lekkerder in je vel zitten, maar het heeft ook invloed op je geest. Je zult, mede door de endorfine, minder stress ervaren waardoor je relaxter reageert op situaties. Ook deze boost voor je zelfvertrouwen kan invloed hebben op jou seksleven.

Spieren

Tijdens het sporten gebruik je vast meerderen spiergroepen waardoor je overal strakker wordt. De spieren rond je bekkenbodem zullen daardoor ook strakker worden en spelen daardoor een belangrijke rol bij het vrouwelijke orgasme.


Lees ook:

Dit is de reden waarom muziek de seks zoveel beter maakt!

Wat blijkt? Ochtendseks is goed voor je gezondheid én je relatie!

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van sporten en bewegen?