Het nieuwe jaar is van start gegaan, en meestal schreeuwen de helft van alle rokers dat ze gaan stoppen met roken vanaf 1 januari. Heb je het nog volgehouden? Goed op weg! Roken is natuurlijk super slecht voor je, en je wilt daar zo snel mogelijk vanaf zijn. Helaas is het stoppen met roken moeilijker dan je denkt en heb je snel alweer de neiging om een sigaretje op te steken. Wij willen je er graag bij helpen en hebben dan ook een paar super tips om het vol te kunnen houden!

Dit zijn de beste tips om te stoppen met roken!


Stel realistische doelen

Van de een op andere dag stoppen met roken is natuurlijk niet realistisch als je elke dag rookt. Bouw het steeds een beetje af zodat je uiteindelijk makkelijk kunt stoppen. Begin hier op tijd mee, en ga niet te snel want dan zul je sneller weer terug vallen in je oude patroon! Maak voor jezelf aafspraken en schrijf ze op. Beloon ook jezelf als dit gelukt is!

App downloaden

Een app op je telefoon die bijhoud hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt, hoeveel geld je hebt bespaart en hoe je gezondheid verbeterd. Hij houd alles automatisch bij en geeft je tussen door tips om het makkelijk te maken, en hij geeft zelfs complimenten als je het goed doet! Wat wil je nog meer?

Alternatief bedenken

Vaak heb je de neiging om een sigaret op te steken als er iets ergs gebeurd, of iets wat je niet leuk vind! De meeste mensen vinden hier hun rust in. Tijdens het inhaleren van de rook komt nicotine het lichaam binnen Nicotine zorgt voor het vrijkomen van stoffen, neurotransmitters, zoals endorfine en noradrenaline. Deze stoffen geven je een prettig gevoel, alleen is dit van korte duur. Het is een soort kalmeer middeltje. Als je dus stopt met roken en je hebt de neiging om te roken door stress, zorg dan voor iets anders wat jou kalmeert in een vervelende situatie.

Geld sparen

Stop al het geld dat je overhoudt door het stoppen met roken in een glazen pot zodat je het kunt zien. Stel een doel voor jezelf zoals: Als ik 3 maanden gestopt ben, mag ik van dit geld iets leuks doen, of iets kopen wat ik altijd al had willen hebben.


Lees ook:

‘Party’ roken: zo schadelijk is het echt!

Zo kom jij voortaan stress-vrij de dag door!

Gezonder leven? Zo houd jij je voornemens voortaan wel vol!