Wanneer je wilt afvallen moet je oppassen met het eten van suikers. Dat is natuurlijk wel bekend. Toch weet niet iedereen waar suiker in zit. Het zit in snoep, limonade, noem het maar op. Maar er zijn ook veel producten waar suiker in zit zonder dat je het merkt. Pas dus op voor verborgen suikers, zeker wanneer je van plan bent om af te vallen.


Dikmaker

Suiker is een heuse dik maker. Wie teveel suiker binnenkrijgt, zal gemakkelijk aan kunnen komen. Suiker heeft daarbij ook nog eens een verslavende werking. Hierdoor wordt de drang om nog meer suiker te eten nog groter. De mensen die willen afvallen zijn zich er waarschijnlijk wel bewust van dat je geen suikers mag eten. Ze snoepen minder en doen geen suiker meer in hun thee of koffie. Maar is dat genoeg?

Verborgen suikers

Wie alle etiketten van zijn eten gaat lezen, komt al snel tot de sombere ontdekking dat suiker echt in heel, heel veel voedingsmiddelen verwerkt is. Wij hebben een paar van dit soort voedingsmiddelen op een rijtje gezet.

Ontbijtgranen

Met woorden zoals ‘volkoren’ of ‘met fruit’ laat de verpakking al snel blijken dat ontbijt granen gezond zijn. Wat ze nou juist niet melden zijn de suikers. Deze zijn toegevoegd om de zoete smaak en de knapperige structuur mogelijk te maken.

Brood, crackers en pitabroodjes

Hoe hartig het ook lijkt, brood en verwante producten hiervan zitten vaak vol suikers. Best lastig als het voor vele de basis van twee belangrijke maaltijden is. Toch maar iets anders zoeken dan..

Groente uit blik

Groente is gezond, dat zou je denken… Helaas geldt dat vaak niet voor de groente uit blik. Ook daar worden weer verborgen suikers bij gedaan. Gelukkig zijn er een paar A-merken die dit niet doen! Controleer dus altijd even het etiketje.

Fruit

In fruit zitten ook suikers. veel mensen laten zich hierdoor afschrikken. Maar fruit bevat ook belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en vitamine C. Fruit is goed voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. Je kunt dus beter fruit eten dan andere snacks tussen door die meer suikers bevatten, en verder weinig nuttige voedingsstoffen.


Lees ook:

Gezonde snoepjes: Suikervrije zure aardbeienmatjes

Deze verfrissende ijsthee kun je onbeperkt drinken en maak je gewoon thuis! (suikervrij)

Zonder schuldgevoel chocolade eten met dit healthy brownie recept (suiker en lactose vrij)