Het is belangrijk dat je met deze tropische (zweet-je-rot) temperaturen genoeg vocht binnen krijgt. Maar na al die glazen water hebben we ook wel eens zin in iets lekkers. Maar wat is nou lekker, verfrissend én kun je de hele dag door drinken zonder een kilo suiker binnen te krijgen? Wij hebben de oplossing voor je gevonden. Ijsthee liefhebbers, doe maar een klein vreugde dansje, want deze healthy variant bevat nagenoeg geen kcal en is hij gezoet door (kunstmatige)zoetstoffen.

Foto: alattefood.com

Het is bij deze ijsthee wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Iedereen die wel eens gezonde ijsthee of fruit infused water heeft geprobeerd te maken, weet dat het lastig kan zijn om de juiste smaak te krijgen. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit thee. Die kun je langer laten trekken, zodat de smaak sterker en lekkerder wordt. Een goede kwaliteit thee wordt in tegenstelling tot lage kwaliteit of zakjes thee niet bitter! (kijk eens bij een speciale koffie en thee winkel!)

 

Bereiding ijsthee

  1. Vul de waterkoker met voldoende water om de karaf te vullen.
  2. Zorg ervoor dat je het water niet warmer maakt dan 80 graden. Dit is de max temperatuur waarop je groene en witte thee mag zetten. (oke je moet niks, maar dan is de smaak het lekkerste!) Dit kun je het beste meten met een (thee)thermometer. Mocht je die niet hebben dan kan je het water ca. 5-10 minuten laten afkoelen voordat je de thee erin doet.
  3. Ondertussen snijd je 6 wilde perziken in stukjes.
  4. De helft van de gesneden wilde perziken doe je in de karaf samen met het water. Hiervoor hoeft het water niet af te koelen.
  5. Zodra het water de juiste temperatuur heeft kun je de thee aan het water toevoegen.
  6. Dit laat je 10-15 minuten trekken.
  7. Na 10-15 minuten haal je de thee eruit en laat je de karaf afkoelen. Afhankelijk van hoeveel liter je wilt maken, duurt dit 20-40 minuten voordat het goed is afgekoeld.
  8. Ondertussen vul je de glazen met de overgebleven stukjes wilde perzik en crushed ice.
  9. Schenk de afgekoelde gezonde ijsthee in de glazen.

Tip: Om de ijsthee nóg lekkerder te maken, laat je het karaf met de thee en perzikken een nachtje in de koelkast staan. Hierdoor krijgt de perzik de kans om nog meer smaak af te geven.