Mooi glanzend haar is waar iedere vrouw jaloers op is! We willen het allemaal! De mooie lokken in de haar reclames hebben ik natuurlijk niet realistisch, maar er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om je eigen haar zo gezond en mooi mogelijk te houden. Vandaag hebben wij dus een paar goede tips voor mooi, gezond en glanzend haar!


Zo min mogelijk warmte

Deze tip hebben we allemaal al wel eens gehoord volgens mij, maar het is echt heel belangrijk om je hier zo goed mogelijk aan te houden. Gebruik zo min mogelijk je styltang, krultang of föhn. De warmte die uit die apparaten komen beschadigen je haar en het droogt daardoor heel snel uit. Kun je echt die krultang niet laten liggen? Probeer dan altijd een rust dag te houden voor je haar. Gebruik ook ALTIJD bescherming voor je haar als je warmte gebruikt. Zulke warmte bescherm producten kun je gewoon bij de drogist kopen en hoeven helemaal niet duur te zijn.

Niet zo vaak wassen

Probeer je haar niet te vaak te wassen. In shampoos zitten namelijk vaak agressieve reinigingsmiddelen die droog haar en een jeukende hoofdhuid veroorzaken. Het is niet nodig om je haar elke dag te wassen. Stel het voortaan een dagje langer uit! In het begin zal je haar dan vaak vettig zijn, maar dat veranderd na een tijdje. Je haar raakt eraan gewend en zal dus ook minder snel vet worden als je het minder vaak wast. Hierdoor heb jij binnenkort een mooie bos glanzend haar!

Doe voorzichtig met nat haar!

Wanneer je haar nat is, is het extra breekbaar en gevoelig. Hierdoor kan het veel sneller afbreken dan normaal. Borstel je haar ook liever niet als het nat is. Wacht tot het helemaal droog is en kam het dan pas door. Tip over hoe je met nat haar moet omgaan? Dat lees je hier!

Ga vaker naar de kapper

Waarschijnlijk gaan veel vrouwen maar een paar keer per jaar naar de kapper om de puntjes te knippen. Mooier wordt je haar er niet van! Als je eenmaal dode punten hebt doe je er niet zo heel veel meer aan. Je hoeft niet alleen naar de kapper voor een knip of verf beurt. Ga ook eens langs de kapper voor een goede keratine behandeling. Je kunt je haar met goede verzorgingsproducten er mooier uit laten zien! De kapper heeft vaak heel veel verschillende haar maskers, en weet precies welke jij goed kunt gebruiken voor dat mooie perfect glanzend haar. Vaak is een haarverzorging behandeling ook niet zo duur.

Verschillende haar types

Heel veel vrouwen gaan verkeerd om met hun eigen haar. Vaak weten ze niet wat voor haartype ze hebben en gebruiken ze maar wat. Maar hoe weet je nou wat geschikt is voor jou haar type? Wij hebben een klein lijstje voor je gemaakt!

  • Vet haar: Gebruik een milde shampoo die de hoofdhuid niet irriteert om te voorkomen dat het haar nog vetter wordt. Focus je bij vet haar vooral op de onderkant en de haar punten.
  • Normaal haar: Gebruik een verzorgende shampoo en conditioner. Ga regelmatig naar de kapper op de puntjes bij te laten werken en beperk het gebruik van stylingsproducten.
  • Droog haar: Droog haar komt vaak door zon, stress, haarkleuring of een slechte eetgewoonte. Was dit haar niet vaak! Was het met een shampoo en conditioner met een vochtinbrengende werking.
  • Gecombineerd haar: Voor dit haartype kun je het beste een milde shampoo gebruiken. Gebruik ook altijd een conditioner na het wassen, maar wel alleen in de punten smeren.
  • Beschadigd haar: Dit komt vaak door zonlicht, chloor, verven en door stylingsproducten. Verzorg je haar met producten die gemaakt zijn voor beschadigd haar en laat het goed herstellen en versterken. Breng eens een extra bezoekje aan de kapper en laat het oude/dode haar eraf knippen zodat het weer gezond kan groeien en een nieuwe kans krijgt.

Lees ook

Tips voor gezond en prachtig glanzend haar!

Dit zijn de beste beautyproducten voor na je workout

Tips voor gezond en prachtig glanzend haar!

Tips voor gezond en prachtig glanzend haar!