Of je nu met pasgewassen haar uit de douche komt, of natte haren hebt na een eerste plons in het zwembad, voorzichtigheid is altijd erg belangrijk bij natte lokken! Nat haar is breekbaar en moet dus iets zorgvuldiger behandeld worden. Niet met natte haren slapen en niet met nat haar de deur uit. Er wordt veel gezegd over nat haar, maar wat is nou echt waar? Wij willen nu voor eens en altijd korte metten maken over het slapen en naar buiten gaan met nat haar, want wat is nou de waarheid?


Strak samenbinden in een staart of knot

Lekker makkelijk om ’s ochtends na een douche je natte haren meteen in een knot te binden zodat het uit de gezicht hangt. Maar dat is een regelrechte aanslag op je lokken. Nat haar is kwetsbaar en zal afbreken als je het te strak samenbindt. Je kunt het beter los laten om te drogen. Wil je het toch vast? Kies dan voor een losse knot!

Nat haar föhnen

Elke moeder zegt wel eens tegen haar kind; ‘Niet naar buiten gaan met nat haar!’ Heb jij dit ook altijd geloofd of twijfelde je er altijd aan? Geen zorgen meer want als je met je natte bos de deur uit moet omdat je geen tijd hebt om je haar te drogen. Je vat namelijk geen kou. Je wordt verkouden door virussen en niet door nat haar. Als je toch je haar föhnt, laat het dan eerst even los hangen zodat het van zichzelf al eventjes kan opdrogen. Als je met klets naar haar gaat föhnen, staat de warme lucht van de föhn er te lang op. Wacht dus eerst tot het al van zichzelf is opgedroogd.

Nat haar borstelen

Je haar breekt veel sneller als het nat is, waardoor je het zo min mogelijk moet borstelen als het nat is. Als je echt je haar niet meteen na een douche wilt laten drogen, kun je eerst met een grove kam de ergste klitten uit je haar halen. Daarbij is voorzichtigheid natuurlijk belangrijk!

Droogwrijven met een handdoek

Wie zijn haar ruw droogwrijft met een handdoek beschadigt de opperhoofdhuid, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt. Dep in plaats daarvan voorzichtig je haar droog, en laat het haar daarna vanzelf verder drogen.

Naar bed met nat haar

Slaap jij vaak met nat haar omdat je de volgende dag een wildere bos er aan overhoudt? Oke, stop er meteen mee! Hoe leuk je wavy hair de volgende ochtend ook is. Je haar is erg kwetsbaar als het nat is en als jij op je haar ligt te woelen en draaien beschadig je het. Doordat je haar als je slaapt vaak in vreemde vormen ligt, krijg je ook nog eens snel erg veel klitten. Ook is het haar de volgende ochtend veel sneller vet!


Lees ook:

Slapen met nat haar blijkt echt super slecht te zijn!

Zo verzorg je jouw haar het best in de zomer

7 slechte badkamer gewoonten die we allemaal hebben!