Is jouw haar in de zomer altijd heel droog, futloos en zonder volume? Dat kan natuurlijk allerlei redenen hebben, maar een van de redenen is het chloor in zwembadwater. Wil jij weten wat je kunt doen om je haar te beschermen tegen zwembadwater? Check hier de tip. 

Hoe beschadigt het zwembadwater je haar?

In zwembadwater zit chloor om het water te reinigen. Ja, zelfs een zoutwaterbad bevat chloor. Van dit spul gaan je ogen prikken, wordt je huid droog maar ook je haar houdt er niet van. Je haar droogt er van uit, wordt dof, breekt makkelijker en voelt stroever aan. Bovendien is chloor je grootste vijand als je je haren hebt geverfd. Chloor zorgt er namelijk voor dat de kleur sneller zal vervagen. Heb je net uren bij de kapper gezeten voor een mooie coupe tijdens je vakantie, verkleurt het zwembad je haar. Dat wil je natuurlijk niet hebben!

bescherm je haar

Dé tip

Oke, we zullen het niet langer voor je geheim houden. Wil jij je mooie lokken beschermen tegen chloor? Dan is conditioner je beste vriend. Was je haar en doe er conditioner in. Spoel dit niet uit en laat je lokken opdrogen met de conditioner er nog in. Zo zal het geen probleem zijn om dagen in het zwembad door te brengen.

Hoe werkt dit?

Chloor zorgt ervoor dat je haren ‘open’ gaan staan waardoor ze kwetsbaarder zijn, stroef aanvoelen en sneller zullen afbreken. Conditioner zorgt voor een beschermlaagje om je haar heen zodat het goed beschermt blijft tegen giftige stoffen van buitenaf en de goede stoffen voor je haar binnenhoudt. Je kunt voor deze truc iedere soort conditioner gebruiken. Sommige leave in conditioners zijn verkrijgbaar in een spray, wat het aanbrengen lekker makkelijk maakt. Gebruik je gewone conditioner als je je glanzende coupe wilt behouden ook na het zwemmen en ga all the way met een deep conditioner. Gebruik deze laatste echter niet te vaak, daar wordt je haar futloos van omdat hier zoveel werkzame stoffen in zitten dat je haar er zwaar van wordt.

 

Meer van onze artikelen over haarverzorging lezen?