Eet jij volledig vegan? Dan weet je hoe lastig het is om boodschappen te doen. Alle etiketten in de supermarkt afgaan en dan zien dat er tóch iets dierlijks in je vleesvervanger zit. Gelukkig zijn er wel een paar supermarkten in Nederland waar de veganist zijn hart op kan: in Amsterdam, Den Haag en Groningen.Het assortiment van deze zaken is 100% vegan.

1. Veggie 4U in Den Haag

Bij deze supermarkt vind je niet alleen de standaard producten als noten, groente en fruit. Zij hebben zelfs vegan kant-en-klaarmaaltijden, roti wraps en warme broodjes! Dus als je een keer geen zin hebt om te koken, kan je hier prima snel wat eten halen. Wil je wel zelf koken? Dan kan je hier ook leuke kookboeken vinden. Het leven van een vegan is ineens een stuk makkelijker.

2. Vegan Super in Groningen

Deze supermarkt zit er nog geen jaar en is tot stand gekomen dankzij een crowdfunding campagne. Het wordt gerund door een klein team die zelf ook veel passie voor veganistisch eten en leven hebben. Het fijne van deze supermarkt is, dat de prijzen redelijk ‘normaal’ zijn, omdat ze naast biologische producten ook niet biologische producten verkopen. Ze hebben zelfs een heuse smoothiebar én organiseren proeverijen! Alleen dat is al reden genoeg voor een bezoekje.

3. Vegabond in Amsterdam

Ook deze winkel is compleet vegan en verkoopt naast de gebruikelijke dingen ook snacks, verse lunch en pizza’s! En vergeet niet de handgemaakte bonbons, die niet alleen vegan zijn maar ook raw, glutenvrij, suikervrij en biologisch. Als je geluk hebt, kun je ook nog een paar verse sapjes proeven die ze daar verkopen.