Heb je gewoon even zin in een leerzame film of een documentaire, of wil echt graag iets leren over voeding en wat het voor jou, dierenwelzijn en/of het milieu kan doen? Dan zijn deze 6 documentaires over voeding wel iets voor jou.

Kijk deze 6 ongelofelijk interessante food documentaires op Netflix


Fed Up

Fed Up is een documentaire die gaat over het kwaad van suiker. Het voedsel wat er goed uit ziet, hoeft nog niet gelijk gezond te zijn. De documentaire Fed Up opent de gordijnen over de voedselindustrie, Ze zeggen dat de voedselindustrie voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor het grootte aantal gevallen van overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid en adipositas. De documentaire belicht de kant van de kinderen. Je ziet hoe ze worden gevolgd. Het begint al bij de thuissituatie, de ouders snappen niet hoe hun kinderen zo dik zijn geworden omdat ze naar hun inzicht de kinderen het goede voedsel geven, voedsel zoals vetarme koekjes en de dieet dranken.

Cowspiracy

In de documentaire Cowspiracy ontdek je samen met de filmmaker Kip Andersen dat de oorzaken die wij horen over klimaatverandering niet de hele waarheid vertelt. Tijdens deze ontdekkingsreis onthult hij een donker geheim waar zelf organisaties als Greenpeace niet over willen praten. Het onderwerp van de documentaire is de opwarming van de aarde, maar daarbij komen ook andere milieurampen aan het licht. Kip wilde alles doen om te helpen en besloot op dat moment dat hij zijn leven ging veranderen en doen wat noodzakelijk was om allemaal samen op een duurzame wijze in evenwicht te leven met de planeet.

What the health

Na 3 jaar komen de makers van Cowspiracy met nog een aangrijpende documentaire. What the health richt zich vooral op wat vlees eten met onze gezondheid doet. Ook komt in deze documentaire de belangenverstrengeling tussen de vee-industrie, gezondheidsorganisaties en de farmaceutische industrie aan het licht. De film is aangrijpend, maar geeft ook hoop. Hoop voor de toekomst.

Forks over knives

De documentaire Fork over Knives gaat vooral in op hoe je je gezondheid kunt beïnvloeden door de manier waarop je eet. Om te bewijzen dat voedsel en gezondheid inderdaad samen hangen, volgt deze documentaire een aantal patiënten. Sommige van deze patiënten nemen dan ook echt een hele verzameling aan medicijnen naar binnen, maar stappen over naar een plant-based diet. De resultaten zijn verbazingwekkend en de vraag die wordt gesteld is dan ook best heftig: Zou je liever met een vork willen veranderen wat je eet of ervaar je liever het mes en operaties omdat je dat niet gedaan hebt?

Food Choises

In deze documentaire laat filmmaker Michal Siewierski zien hoe hij in een tijdsbestek van drie jaar probeert de waarheid achter onze voedingskeuze aan het licht te brengen. Hij onderzoekt onder andere de invloed van voedingskeuzes op onze gezondheid. De klimaatverandering en het leven van de dieren om ons heen. Ook behandelt de documentaire een aantal misvattingen over eten en diëten en laat zo een hele andere kant van deze problemen zien.

Food Inc.

De film onderzoekt de industriële landbouw en veeteelt in de Verenigde Staten, en komt tot de conclusie dat deze ongezonde producten oplevert, schade berokkent aan het milieu en onrecht doet aan zowel dieren als werknemers. De misverstanden die aan kaart worden gebracht zijn, misbruik van dieren en medewerkers, E. Colibacteriën in hamburgers, machtswellust van sojabonengigant Monsanto en een diabetesexplosie doordat vooral slecht voedsel goedkoop is.