Sporten staat tegenwoordig hoog in het vaandel, en dat weet Netflix ook. Sportdocumentaires worden steeds populairder. Ieder jaar worden er weer nieuwe films toegevoegd en ook vorig jaar heeft Netflix weer flink uitgebreid. Met het grote aanbod van Netflix kunnen we soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij hier de beste sportdocumentaires van 2019 voor je op een rijtje gezet.


The Game Changers

Op nummer 1 van ons lijstje beste sportdocumentaires van 2019 staat The Game Changers. Echte mannen eten vlees. Dat is het beeld wat we hebben. Als echte fitboy of fitgirl eet je voornamelijk kip met rijst om je summer body te shapen. In deze documentaire laten ze zien dat het ook anders kan. In de documentaire gaan ze terug naar de tijd van de oude Romeinen en gladiatoren. Zij aten voornamelijk vegetarisch, dus hoe konden zij zo sterk zijn? In de documentaire zie je echte sportmannen zoals Lewis Hamilton en Arnold Schwarzenegger. Beide leven zij op een plantaardig dieet. De documentaire laat zien dat een échte man helemaal geen vlees hoeft te eten om gespierd te zijn. Sommigen beweren zelfs beter te presteren zonder vlees.

The Dawn Wall

De boodschap van deze documentaire luidt: ‘je kunt meer dan je denkt’. In The Dawn Wall volgen we Tommy Caldwell. Hij probeert in deze documentaire als eerste ooit The Dawn Wall te beklimmen. Dit is het gladste gedeelte van de rotsformatie El Capital in het Yosimite National Park in Amerika. Velen noemen dit de moeilijkste klim ter wereld, en dan beklimt Caldwell de 1000 meter hoge wand ook nog eens zonder hulpmiddelen. Tommy gaat het avontuur met Kevin Jorgeson aan en laten zien wat je allemaal kan bereiken met doorzettingsvermogen.

Little Miss Sumo

In deze documentaire vertelt de 20-jarige Hiyori Kon haar verhaal. Al als klein meisje begon zij met Sumo worstelen. Deze bekende Japanse sport wordt op professionele gebied alleen uitgevoerd door mannen. In de documentaire vechten vrouwen voor gelijkheid in de ring. Als je 21 bent, moet je stoppen als vrouw. Zo zal je nooit op professionele niveau kunnen worstelen. Hiyori Kon is ervan overtuigd dat de sport onder vrouwen populair is en wil verandering brengen in de Sumo-wereld.

Maradona en Sinaloa

Last but not least op ons lijstje beste sportdocumentaires van 2019 is Maradona en Sinaloa. Wil je na de laatste documentaire over Diego Maradona nog meer zien van de voormalig voetballer? In deze docuserie gaat Maradona naar Culiacán. Dit is het hart van het Sinaloa-kartel. Hij komt naar Culiacán om het lokale voetbalteam Dorados te redden. In deze Netflix-documentaire zien we een hele andere kant van Maradona.

Lees ook

Dit waren de beste sportdocumentaires van 2019

Dit zijn ze: de beste health documentaires op Netflix

Dit waren de beste sportdocumentaires van 2019

6 ongelofelijk interessante food documentaires op Netflix!

Dit waren de beste sportdocumentaires van 2019

7 inspirerende kijk-tips op Netflix (Nieuw!)