Zondag is vaak een beetje een luie dag waarop je weinig hebt gepland. Precies zoals een zondag moet zijn. Maar soms heb je van die zondagen dat je juist wel zin hebt om iets te doen en kun je maar niet bedenken wat. Voor je het weet heb je de hele dag in je pyjama op de bank liggen Netflixen. Daarom vertellen wij je hier welke vijf dingen jouw zondag perfect maken. 

1. Mealpreppen en bakken.

Een lazy sunday is het perfecte moment om te mealpreppen voor de rest van de week. Zo kun je de rest van de week net iets langer blijven liggen omdat je geen lunch meer hoeft klaar te maken om mee te nemen die dag. Een goed voorbeeld hiervan is een mason jar salade die je 5 dagen in de koelkast kunt bewaren. Check bijvoorbeeld deze mason jar salade met blauwe kaas. Zin in iets zoets? Je kunt heerlijke zelfgemaakte koekjes, cakes of bananenbrood te bakken voor de rest van de week.

2. Geef jezelf een home spa.

Waarschijnlijk kan je na een drukke week wel even een zen momentje gebruiken. Verzorg jezelf eens even extra goed: neem een bad, steek de kaarsjes aan en pak een goed boek erbij. Het ultieme ontspanmomentje is natuurlijk met een maskertje op je gezicht en twee schijfjes komkommer op je ogen. Check hier welke gezichtsmaskers je zelf kunt maken voor een stralende huid. Leg jezelf helemaal in de watten en je kan er voor de rest van de week weer tegenaan.

3. Maak een lange wandeling.

Niets is fijner dan even lekker je hoofd leegmaken tijdens een lange wandeling. Het is ontspannend, je wordt er blij van en daarna is het nog lekkerder om gewoon weer op je bank te ploffen en een serie aan te zetten. Check hier wat de mooiste wandelingen in en om Amsterdam zijn, leuk als je een dagje naar Amsterdam gaat of in de buurt woont!

4. Doe even niks.

Eerlijk is eerlijk, we zijn eigenlijk allemaal met 1001 dingen tegelijk bezig. Heb je deze zondag even niets te doen? Probeer er dan van te genieten en sta je zelf toe even helemaal niks te doen of te moeten. De rest van de week heb je al genoeg verplichtingen.

5. Mediteren.

Mediteren hoeft niet zweverig te zijn en het betekent niet dat je met je ogen dicht heel hard moet proberen aan niks te denken. Nee, mediteren zorgt er juist voor dat je je gedachten even de vrije loop kunt laten. Ben je benieuwd maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wij vertellen je hier hoe je dat doet.