Je komt er niet meer onderuit, het klimaat is gewoon een ding. Zo simpel is het. Hoe we het ook wenden of keren er moet meer aandacht uitgaan naar klimaatverandering. We moeten niet wachten, maar we moeten er iets mee doen. Daarom zijn deze drie Netflix series wellicht perfect om die eerste stap te zetten en te erkennen dat er echt iets moet gebeuren. 

Onderzoek van de Wageningen University laat zien dat er urgentie is om te gaan veranderen als wereldbevolking. De cijfers tonen namelijk aan dat er meer extremen in het weer zullen voorkomen. Dit uit zich met name in hittegolven, regenbuien, orkanen en droogte. Hier zullen we vaker mee moeten gaan dealen, óf keren we het probleem? Als de wereld haar broeikasgassen niet reduceert zal de gemiddelde temperatuur van de aarde met 2,2 graden stijgen. Eigenlijk brengen we onszelf als wereldbevolking hiermee in ernstig gevaar omdat de ijskappen smelten, er bosbranden zullen zijn en de vruchtbare bodem vernietigd zal worden.

Dus tijd om te gaan kijken naar de volgende Netflix series

Netflix serie 1: A life on our planet

In a life on our planet gaat bioloog David Attenborough met zijn expertise opzoek naar plekken die het verlies van de natuur laten zien. Hij vertelt over zijn leven en gaat in op de evolutionaire geschiedenis van het leven op aarde. Hij is in zijn leven op elk continent geweest. In de serie komt zijn emotie duidelijk naar voren. Hij spreekt zowel over de keuzes die hij als bioloog heeft gemaakt en de veranderingen die hij in de loop van zijn leven heeft geconstateerd in de natuur. Het pakkende van deze film is dat hij jou niet alleen terug de tijd in meeneemt, maar ook zijn toekomstvisie uitspreekt. De beelden raken je persoonlijk. Kijken dus!

Netflix
YouTube

Netflix serie 2: Kiss the ground

In het kort is kiss the ground een serie die zich uitspreekt over hoe de bodem waar wij op leven de sleutel is tegen klimaatverandering. De serie laat wetenschappers en betrokken beroemdheden aan het woord. Ze laten zien hoe de grond van onze planeet the key vormt voor het behoud van onze prachtige planeet. Het is een 1,5 uur durende documentaire die het met eenvoudige beelden en infographics tastbaarder maakt waardoor jij je meer betrokken zal voelen bij de klimaatproblematiek. Een waardevolle docu die je samen kan kijken met familie en vrienden om vervolgens het gesprek aan te gaan. Zet jij met ons die eerste stap?

Netflix
YouTube

Netflix serie 3: Chasing coral

Chasing coral is een Netflix docu waar fotografen, wetenschappers en duikers letterlijk de onderwaterwereld ‘induiken’. Ze starten samen een grootschalige onderwatercampagne om de verdwijning van de koraalriffen vast te leggen. Dit proces hebben ze vastgelegd. De verdwijning van koraalriffen is ook een gevolg van de stijgende temperaturen die wij als mensen veroorzaken. Een kijkje in de onderwater wereld laat je net weer op een andere manier naar de wereld kijken. Verandering speelt zich namelijk niet alleen af boven water. Nee die verandering gaat net zo hard in het blauwe water. Benieuwd? Kijken!

Netflix
YouTube

Een nieuwe documentaire die jij wellicht ook interessant vindt kan je hier terugvinden!