We vinden gezond en bewust leven steeds belangrijker, en daar hoort natuurlijk ook een goede voeding bij. Toch blijkt het allemaal niet zo makkelijk om je eetgewoonten om te gooien. Uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat dit vooral voor mannen een grote uitdaging is.


Mannen vs vrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat vooral vrouwen zich bezighouden met verantwoord eten. Ruim 77% van de vrouwen in het onderzoek heeft de intentie om gezond te eten. Voor mannen geldt dat 63% wel de motivatie heeft om gezond te eten, maar er één ding is die ze daar niet voor op willen geven: vlees. Voor vrouwen is dit minder vaak een dealbreaker, maar mannen geven ruim drie keer vaker aan geen afstand te doen van hun stukje vlees. Maar waar ligt dit dan aan?

Vegetarische opties

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen ruim het dubbele aantal vegetarische recepten kennen dan mannen. Het zou dus goed kunnen dat dit meespeelt in de keuze voor hun maaltijd met vlees. Dit terwijl vaker vegetarisch eten enorm goed kan zijn voor je gezondheid. Zo geeft 82% van de respondenten aan een positieve werking te ervaren op hun gezondheid door vlees te vervangen door groenten. Ook is 57% van de respondenten van mening dat het ook goede gevolgen heeft voor het milieu en dierenwelzijn. Vrouwen vinden groenten eten dan ook belangrijker dan mannen. 27% van de mannen vind dit onnodig omdat ze al gezond genoeg zijn, tegenover 17% van de vrouwen.

Mannen en vlees

Maar waarom hebben mannen zo’n grote behoefte aan het eten van vlees? Volgens voedingsexpert Tessa van der Steen van Your Health Coach ligt dit voornamelijk aan één ding: ‘Mannen hebben nog steeds het idee dat ze vlees nodig hebben voor hun spiermassa’. Hier is volgens Tessa niets mis mee, maar het is ook goed om te weten dat je spieren gevoed worden door bonen, noten en granen met hoge eiwitwaarden. Dat je geen spiermassa op kan bouwen door vegetarisch te eten, is dus onzin.

Lees ook

Dit is waarom mannen het moeilijker vinden om verantwoord te eten dan vrouwen

Avond snacks: de beste snacks voor 's avonds laat

Dit is waarom mannen het moeilijker vinden om verantwoord te eten dan vrouwen

Dit is waarom mannen het moeilijker vinden om verantwoord te eten dan vrouwen