Heb jij ook het idee dat je verslaafd bent aan suikers? Ga jij van een dipje naar een dipje en ben je vaak moe na een maaltijd? Dan is het tijd om iets te gaan veranderen. Een lekker taartje, een klodder mayonaise of een lekker fruitsapje. Het zijn allemaal producten die erg verleidelijk zijn maar toch zijn het producten waar veel suikers aan toegevoegd zijn. Super lekker natuurlijk, maar helaas minder goed voor je gezondheid. Stel je stopt met het eten van suiker, wat gebeurt er dan eigenlijk met jou en je lichaam? Wij zochten dit voor je uit.


Je gaat meer eten

Vaak heb je na het eten van iets van suiker alweer snel honger. Hierdoor blijf je telkens maar weet eten en snaaien waardoor de kilootjes er aan vliegen. Wil je dus echt iets eten waar je langer vol van blijft, laat dan de koekjestrommel maar even met rust.

Je huid

Te veel suiker kan een belemmering vormen voor het herstel van collageen. Het lijnvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van de mens. Wanneer je jezelf iets te vaak op zoetigheden trakteert, kan dat leiden tot vroegtijdige rimpels. En als er iets is wat je niet wilt dan is dat het wel.

Overtollige suikers

Overtollige suikers worden opgeslagen als vet. Ja, dat lees je inderdaad goed. Wanneer je teveel suikers binnenkrijgt zal dit enorm goed meehelpen aan een extra laagje op je buik.

Het werkt verslavend

Wanneer je stopt met het eten van suikers, zal je de eerste paar dagen enorm veel last hebben van de bekende cravings. Dit betekent ook wel dat je verslaafd ben aan suiker en net zoals bijna alle verslavingen is dit zeker niet goed voor je gezondheid.

Geen suikers, maar wat dan wel?

Stop je met het eten van suikers, wat een goed plan is, dan is het belangrijk dat je genoeg groente fruit en vezels gaat eten. Ook moet je voldoende onverzadigde vetten binnenkrijgen wat weer goed is voor je hart en bloedvaten. Mensen denken vaak dat vetten juist heel slecht zijn, maar onverzadigde vetten zijn juist heel erg gezond. Dit kan je vinden in bijvoorbeeld, olijf olie, vette vis en noten. Je moet oppassen met alcohol. Hier kun je niet teveel van drinken en zorg voor voldoende variatie in je maaltijden. Natuurlijk past er af en toe iets van snacks of een glas wijn en een biertje bij, maar met mate.

Wat verandert er?

Stel je stopt bijvoorbeeld een maand met het eten van suikers. Na 4 weken zie je al aardig wat resultaten. Je bent waarschijnlijk een paar kilo afgevallen en je vetpercentage gaat naar beneden, verbeter je je bloeddruk en je cholesterol. Naast al het goede wat er in je lichaam gebeurt, gebeurt er ook wat met jou. Je zult je waarschijnlijk veel fitter voelen en dat is altijd een goed teken! Morgen beginnen dan maar?


Lees ook:

Suikers, waar zitten ze in verstopt?

Maak nu je eigen suiker- en glutenvrije granola (vegan)

Gezonde snoepjes: Suikervrije zure aardbeienmatjes