Al die keren dat je die colaatjes hebt afgeslagen zijn dus voor niks geweest? Ja het lijkt wel alsof de lijst met dingen die slecht voor je zijn met de dag langer wordt. De Newyork Post deelde een onderzoek waaruit blijkt dat je koolzuurhoudend water ook maar beter van je lijstje met gezonde producten kunt halen.

Rottende tanden

Volgens experts zou het koolzuurhoudend water ervoor zorgen dat je tanden gaan rotten en dat je dikker wordt. Tandarts Adam Thorne legt uit aan Dialy Mail: “Het koolzuur tast het glazuur van je tanden aan waardoor je op den duur gele, gebroken tanden kunt krijgen.”

Nou blijken de meningen over de rottende tanden wel nog uiteenlopend te zijn. Een collega uit Amerika is het namelijk niet helemaal eens met deze stelling en voegt eraan toe dat het vooral gaat om de waters met een smaakje.

Dikker worden

Hoe zit het dan met de tweede stelling? Want hoe kan bruisend water, waar geen calorieën in zitten, ons dan dikker maken? Een onderzoek gepubliceerd in “Obesity Research & Clinical Practice,” toont aan dat het drinken van koolzuurhoudende dranken, dus ook koolzuurhoudend water, het honger gevoel triggert. Oftewel, wanneer je het water drinkt, gaat je hongerhormoon-peil omhoog, krijg je meer trek in eten en eet je dus automatisch ook meer da wanneer je gewoon water zou drinken. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die bruisend water bij het ontbijt dronken het hongerhormoonpeil zes keer hoger was dan bij mensen die gewoon water dronken.

Dus…?

Het stukje over de rottende tanden, daar moet nog wat meer research naar gedaan worden. De drank zelf, nee deze maakt niet dik! Maar.. ben je gevoelig voor “over-eten”? Dan is het slim om wat minder spa rood naar binnen te te werken en een gewoon glaasje water te pakken. Want een gewoon glaasje water onderdrukt juist je hongergevoel. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om te gaan graaien naar eten!

Lees ook: Dit is waarom we “craven” naar koolhydraten!