De fanatieke sporters die vaak te vinden zijn in de sportschool vragen zich vast wel eens af: “Hoe vaak moet ik mijn sportkleding wassen en doe ik dit wel op de juiste manier?”. Het verschilt namelijk per persoon hoe vaak diegene zijn of haar sportkleding wast. Was je het na één bezoekje aan de sportschool, of pas na meerdere work-outs? En wat is nou goed voor de kwaliteit van je sportkleding? Wij vertellen je hoe vaak je nou eigenlijk je sportkleding moet wassen. 


Onderzoekers vroegen zich af hoe vaak mensen hun sportkleding nou eigenlijk wassen, en zijn gaan onderzoeken. En wat bleek? Maar liefst 24% van de ondervraagde mensen sparen hun vieze sportkleding op en doen één grote was aan het eind van de week, 22% heeft te weinig sportkleding om mee te combineren en 17% maakt zich er eigenlijk helemaal niet druk om. Die sportkleding gaat toch gewoon mee met de normale was?

Hoe vaak je je sportkleding moet wassen hangt af van de persoon

Volgens Maggie Oakley, merchandise director van het sportmerk Smartwool, hangt wanneer je je sportkleding moet wassen af van de persoon en de plaats waar je woont. “Je moet hierbij rekening houden met hoeveel je zweet, hoe actief je bent én hoe erg je het zelf vindt om gedragen sportkleding opnieuw te dragen.” En woon je in een drogere omgeving? Dan kun je beter je ‘vieze’ sportkleding buiten drogen dan dat je ze in de droger doet. De sporters die in een vochtige omgeving wonen kunnen beter hun sportkleding gelijk na de work-out in de wasmachine gooien en daarna laten drogen in de droger of op de verwarming.

Ben je benieuwd naar hoe je je sportkleding het beste kunt wassen? Dat vind je hier. [doorlinken naar artikel Chloe]

Zie ook

Dit is hoe vaak je je sportkleding moet wassen

8x de leukste vegan hotspots in Haarlem

Dit is hoe vaak je je sportkleding moet wassen

Dit zijn de 6 fijnste schoonheidssalons in Amsterdam

Dit is hoe vaak je je sportkleding moet wassen

Wat is Shea butter en waar kan je het voor gebruiken?