Als je meer tegen je huisdier dan tegen je beste vrienden praat, dan ben je niet de enige. In feite, het hebben van een pluizige schouder om op te steunen is eigenlijk heel erg goed voor je gezondheid.

Praten tegen je huisdier

Je verteld je pup dat het tijd is om te wandelen en hij loopt naar de deur. Wanneer je hem iets lekkers biedt, springt hij rond uit enthousiasme. Nadat je een band hebt opgebouwd met je huisdier, is het moeilijk om voor te stellen dat hij of zij niet begrijpt wat je tegen ze zegt – zelfs al weet je heel goed dat je harige beste vriend niet onze taal spreekt. Echter, de reacties die je van de dieren krijgt, laten ons iets “menselijks” in de beestjes zien. Dit is de reden waarom we tegen ze blijven praten.

Communicatie systeem

“Ze geven ons een hoop terug”, zegt Hal Herzog (antropoloog). “Wanneer je tegen de dieren praat, reageren ze. Je hond draait zijn hoofd en kijkt je wat scheef aan, like, huh? Ik vraag aa mijn kat of ze naar buiten wil en ze loopt naar me toe en begint te miauwen. Ik denk niet dat huisdieren de woorden die we zeggen, net zo verwerken als wij doen, maar wij hebben nou eenmaal een communicatie systeem gebaseerd op taal.”

Verlagen angst en stress levels

Het praten creëert echter meer dan alleen een band tussen jou en je pup; het is ook heel goed voor je eigen welzijn. Honden zijn de beste therapeuten en bewakers van geheimen. Het behandelen van onze huisdieren al kleine, schattige en pluizige mensen geeft ons soms de emotionele support die we soms niet krijgen van anderen. Daarnaast houden de beestjes ons ook nog eens actief en in shape, zorgen ze ervoor dat we ons nooit alleen voelen, verlagen ze angst en stress levels en maken ons ontzettend happy.

Dus de volgende keer dat je jezelf super raar voelt omdat je ‘Pepper’ vraagt hoe zijn dag is geweest, denk dan even aan dit artikel. Een korte babbel met je blaffende beste vriend is 100% acceptabel, zelfs als je alleen een paar grote puppy-ogen en een scheve blik als antwoord krijgt.