Naar mijn mening is er dus niets lekkerder dan een simpele, rode, gezonde, tomaten pastasaus. Niks geen poespas, nee gewoon de smaak van overheerlijke verse tomaten. En, houd je van een kleine bite? Dan vind je het recept van deze saus helemaal geweldig, omdat de chilivlokken naar eigen smaak toegevoegd kunnen worden voor een overheerlijke spice.
Je eet hem bij een normale volkoren pasta of natuurlijk bij een gezondere pasta gemaakt van groenten!
Bereiding Arrabiata: verse pittige tomaten pastasaus
- Gebruik een keukenmachine of een kom en een staafmixer
- Snijd de tomaten in tweeen en mix ze tot een gladde massa
- Pers het teentje knoflook boven de tomaten uit en voeg ook de kruiden, chilivlokken en balsamico toe. Mix nogmaals
- Mix als laatste de helft van de basilicum erdoorheen
- Wanneer je de saus meteen wilt consumeren, pak je een pannetje en doe je hier het tomatenmengsel in. Zet het vuur halfhoog en verwarm de saus, zonder te koken!
- Pak een klein steelpannetje en verwarm hierin de en bak hierin de pijnboompitjes. Voeg deze samen met de overige basilicum allerlaatst toe aan de saus
Geniet van de heerlijke verse smaak van tomaten en de frisheid van de basilicum!