Waar een standaard pesto normaal gesproken enkel gemaakt wordt van basilicum, pijnboompitten, kaas en knoflook. Is deze pestosaus allereerst een stuk lekkerder, bevat hij meer vitaminen en is hij ook nog een super gemakkelijk te maken. Je eet hem bijvoorbeeld bij normale volkoren pasta of bij een gezondere pasta van groenten.

Kennen jullie het fenomeen ‘De pasta-pesto-man‘? Want na het klaarmaken van deze variant op de simpele pestosaus, wordt zelfs hij bekroond!

Bereiding pestosaus gemaakt van courgette

  1. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de doperwten voor 10 minuten, zoals aangegeven op de verpakking
  2. Ondertussen snijd je de courgette in blokjes en haal je de blaadjes munt van de takjes af
  3. Pak een keukenmachine of gebruik een kom en een staafmixer
  4. Doe hierin de courgette, knijp de limoen uit, voeg de munt toe en pers ook het teentje knoflook
  5. Voeg 4 el olijfolie toe en meng het geheel tot een gladde massa
  6. Bak in een pan met 1 el Kokosolie de amandelen goudbruin
  7. Voeg de doperwten, de kaas, de amandelen en een snufje peper en zout toe aan het courgette-mengsel en mix nogmaals
  8. Het kan voorkomen dat de keukenmachine het op het begin moeilijk heeft met mixen. Schut het geheel dan een paar keer door elkaar, totdat er een gladdere massa ontstaan. Je zult merken dat het daarna gemakkelijker zal gaan
  9. Je voegt de saus gewoon toe aan je pasta, verwarm hem voor 2-3 minuutjes mee op laag vuur

Tip: De saus kun je gemakkelijk 2 dagen bewaren in je koelkast of zelfs invriezen

Meer sauzen

Gezonde pestosaus gemaakt van courgette

Spinazie-zalmsaus, lekker voor over elke pasta!

Gezonde pestosaus gemaakt van courgette

Heerlijke pasta met zelfgemaakte rode pesto saus!