Wat ons betreft zijn er weinig dingen zo goed voor je humeur als een heerlijke zelfgemaakte lasagne. Deze heerlijke vegetarische lasagne met champignons en tomaat is het ultieme comfortfood. Perfect voor als je met je familie of vrienden van een verrukkelijke maaltijd wil genieten. Lees snel verder voor het recept!


Voor dit recept heb je een ovenschaal nodig met 1.8 liter inhoud.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schenk in een grote pan wat olie en bak hierin de versnipperde ui. Voeg even later de champignon en de knoflook toe, bak 2 minuutjes mee. Voeg even later de tomaten, de tijm, balscamico azijn, de suiker, de tomatenpuree en de spinazie toe en bak ongeveer 5 minuten. Bestrooi met een beetje zout en pepet.
  3. Dooor de romige saus (bechamel) de boter in een pannetje en laat het smelten. Voeg hier de bloem aan toe en roer het een minuut lang goed door. Schenk er ook de melk bij en voeg de mosterd en de helft van de Gruyère kaas toe. Breng aan de kook en roer goed door het pannetje zodat het langzaam dikker wordt.
  4. Doe 1/3 deel van de groente in de bodem van de ovenschaal. Bedek met 1/3 deel van de bechamel en leg daar de helft van de lasagne bladen op. Ga hier mee door tot je drie lagen groente hebt en twee lagen lasagne bladen. Bestrooi er op het laatst nog de overgebleven kaas overheen.
  5. Doe de vegetarische lasagne in de oven en bak 30-35 minuten.
  6. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze koolhydraatarme lasagne of deze heerlijke melanzane (aubergine lasagne)