Koolhydraatarme ontbijten? Je kunt je eitjes gewoon in avocado’s bakken! Zo heb je een handomdraai al je gezond vetten voor de dag binnen en kun je de dag energiek en vol goede moed beginnen. De vezels in de vrucht zorgen er tevens voor dat je snel verzadigd bent. Eet je dus een avocado bij je ontbijt, dan is de kans groot dat je gedurende de dag minder snackt. Klinkt goed toch!? Wij leggen je graag uit hoe je de avocado en ei bootjes maakt.

Bereiding avocado en ei bootjes

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
  3. Leg de halve avocado’s in een ovenschaal of op een bakplaat.
  4. Schep met een lepeltje het gat van de pit nog iets dieper.
  5. Kluts in iedere avocado een ei.
  6. Bestrooi het ei met wat peper en zout (en kruiden naar keuze)
  7. Bak ze 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.
  8. Top met de gehakte bieslook.

Tip: Hardere dooier? Laat ze dan iets langer in de oven.

Eetsmakelijk!


Meer gevulde avocado’s?

Mexicaans gevulde avocado met zwarte bonen.

Met kikkererwt gevulde avocado bootjes.