Meer energie tijdens je workout
Ga jij nog sporten vandaag en heb je behoefte aan een voedzaam, op de maag ‘licht vallende’ preworkout snack dan is deze banaan-pindakaas sportreep wellicht een goede optie. Een tussendoortje waar banaan in verwerkt zit is ideaal vóór het sporten. Door iets te eten waar een ‘banaan’ in verwerkt zit word je lichaam onder andere gevoed door antioxidanten, vezels, kalium en vitamine B6 wat perfect is voor een sporter. Op deze manier vul je alvast de koolhydraat levels aan die je lichaam hard nodig heeft tijdens de workout. Je sportprestatie zal gegarandeerd verbeteren!
Zo maak je deze geweldig lekkere banaan-pindakaas sportrepen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bij deze reep maken we geen gebruik van eieren. Pak daarom een kommetje en klop de lijnzaad en het warm water hierin op. Je moet even geduld hebben tot er een kleverig papje ontstaat
- Neem een nieuwe kom en prak de twee bananen fijn. Hier kan je voor wat extra smaak 1 eetlepel citroensap aan toevoegen
- Nu mag je de pindakaas door de geprakte bananen heen scheppen
- Voeg hier ook de opgeklopte lijnzaad en fijne havervlokken aan toe
- Schep het goed door zodat alle ingrediënten zich mooi verdelen
Pak een ovenpapier en bekleed de ovenschaal. Schep het pindakaas-bananen mengsel in de ovenschaal en schuif hem voor 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.
Zijn ze klaar? Laat ze even goed afkoelen en snijd ze vervolgens in repen.
TIP: Ga jij niet sporten? Je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje gebruiken voor werk of op school.