Raw taartjes, raw balletjes, tegenwoordig zie je ze overal in Amsterdam. Voor 1 stuk betaal je net zoveel als dat je voor de ingrediënten van 10 stuks zou betalen. Dus waarom zou je het niet zelf lekker maken? Ze zijn heel makkelijk te maken en zo weet je precies wat je erin zit! Vaak zitten er stiekem in raw producten, zoals deze raw balletjes vaak veel calorieën verstopt. Ook leuk, elke keer kun je qua ingrediënten experimenteren en andere producten toevoegen/weglaten.

Deze lekkere raw balletjes zijn perfect als tussendoortje, voor of na je work out voor wat extra energie óf gewoon lekker als dessert en voor bij de koffie!


Bereiding RAW balletjes:

  1. Als je havervlokken gebruikt, kan je deze beter vóór de dadels even in de keukenmachine fijnmalen. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn. Doe er dan de havermout bij en het cacaopoeder, de helft van het water en het vanille extract. Zet de keukenmachine aan en laat even draaien en doe dan na een halve minuut de rest van het water erbij.
  2. Draai dan kleine balletjes van het mengsel en leg apart.
  3. Maak de balletjes nat en rol ze door de kokosrasp. Houd je niet van kokos of wil je meer chocolade? Dan kun je ze ook door wat cacaopoeder heen rollen.

Het leuke aan deze raw balletjes is dat de variaties eindeloos zijn! Je kan er poeders doorheen doen waardoor ze nog gezonder zijn zoals: Maca, Matcha, Ashwagana, Spirulina, etc. Je kan natuurlijk ook de smaak veranderen door er notenpasta doorheen te doen of zelfs gemalen koffiebonen! Dadels kun je ook weglaten en vervangen voor avocado’s. Dan zit er gelijk ook een stuk minder suiker in. We zijn benieuwd naar jullie creatieve ideeën!


Lees ook:

Glutenvrij dadelbrood met quinoa en banaan

Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!

Koolhydraat arme crackers met rozemarijn en Parmezaanse kaas!