Bananenpannenkoeken als snack, ontbijt of lunch: overheerlijk en ook nog een gezond. Prakken, mengen en bakken zo simpel is het. Bananenpannenkoeken zijn sinds een aantal jaren enorm populair geworden, ook wij zijn er een mega fan van. Eerder deelde wij al dit recept voor het perfecte bananenbrood, maar de pannenkoeken mochten niet achter blijven. Als topping kozen wij voor pure chocolade en sinaasappel, maar je kunt ook kiezen voor ander fruit. Probeer ze bijvoorbeeld ook eens met rood fruit of met mango en ananas. In plaats van de pure chocolade snippers, kun je ook voor kokos kiezen. Of natuurlijk voor beide.. Genoeg opties dus!
Bereiding bananenpannenkoeken met pure chocolade en sinaasappel
- Pak en grote kom. Tik de eieren zachtjes op de rand van de kom en breek ze open. Kluts de eieren door elkaar met een garde of met een vork
- Schil de bananen en snijd ze in stukken (zodat je ze later beter kunt prakken). Doe de banaan bij de eieren in de kom en prak de banaan met een vork klein
- Verwarm twee kleine koekenpannen met kokosolie, zodat je meerdere pannenkoeken tegelijkertijd kunt bakken
- Pak een middelgrote soeplepel en gebruik één volle lepel per pannenkoek
- Schep het ei-banaan beslag in de pan en laat het geheel stollen. Wanneer de pannenkoek een geheel is geworden, kun je hem gemakkelijk omdraaien met een spatel
- Zorg voor een goudbruine kleur aan beide kanten
- Snijd intussen de sinaasappel door de helft, leg deze met het vruchtvlees naar beneden op een plank en snijd kleine schijfjes
- Leg de pannenkoeken op een mooi bord en leg hier wat schijfjes sinaasappel op. Verdeel de blauwe bessen en gebruik een rasp om de pure chocolade er als laatste overheen te raspen
Tip: heb je geen rasp tot je beschikking? Gebruik dan een heel scherp mes om de pure chocolade te snipperen