Ben jij morgen jarig of heb jij iets anders leuks te vieren? Het maakt eigenlijk ook niet zo heel erg veel uit want het is ten slotte belangrijk om van elke dag een groot feest te maken. Een groot feest aan het begin van de dag zet de toon en met deze blauwe bessen speltwafels wel een hele leuke en gezellige toon. Toch hebben we het weer voor elkaar. Een gezonde twist. Dus ben jij nieuwsgierig geworden naar de overheerlijke smaak? Dan zit er maak één ding op. Spring je bed uit en duik de keuken in!

Aan de slag met deze gezonde blauwe bessen speltwafels

  1. Meng het speltbloem samen met het bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  2. Neem een nieuwe kom waar jij goed de eiedooiers en plantaardige melk in kan opkloppen met een staafmixer of keukenmixer.
  3. Tijdens het opkloppen voeg je ook de agavesiroop óf kokosbloesemsuiker toe.
  4. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de andere kom. Zorg ervoor dat je goed blijf doormixen tijdens het toevoegen.
  5. Blijf mixen tot er een beslag zonder klontjes ontstaat. Let hier goed op want anders mislukken de wafels gegarandeerd!

Is dit beslag klaar?

  1. Klop de eiwitten stijf en schep dit door het hoofdbeslag. 
  2. Tot slot roer je er 10 gram plantaardige boter doorheen samen met een 2 grote handen blauwe bessen.
  3. Het is niet erg als de blauwe bessen stuk gaan.
  4. Klaar is het totale beslag en dus tijd om het ijzer op te warmen.
  5. Vet het ijzer in met een klein beetje plantaardige boter en schep er wat wafelbeslag overheen.
  6. Houd de wafels in de gaten en wacht tot ze zijn gerezen. Let op: het kan snel gaan!

Zijn de wafels klaar? Neem een bordje en maak het leuk op door er nog wat extra fruit en in dit geval blauwe bessen aan toe te voegen. Schenk er eventueel nog wat extra agavesiroop overheen.

Geniet van dit feestje!

Ook lekker

Blauwe bessen speltwafels om je dag feestelijk te starten

Wafels van havermout en banaan met een topping van pinda's en pecannoten

Blauwe bessen speltwafels om je dag feestelijk te starten

Heerlijke hartige wafels van zoete aardappel!