Je zou het een burger kunnen noemen, maar niets is minder waar. Dit is namelijk een erg gezonde variant op de burger! Verwarrend, niet? In ieder geval is dit quinoa broodje super vullend en lekker. Dat je eindeloos kunt variëren met quinoa, wisten we al! En daarom doen wij het ook maar al te graag. Met nu een broodje met quinoa, avocado en zongedroogde tomaat op het menu.
Bereiding broodje met quinoa, avocado en zongedroogde tomaat
- Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
- Pak ondertussen een keukenmachine of wanneer je deze niet hebt een grote kom
- Snijd de ui zo klein mogelijk en pers de knoflook. Doe dit in de keukenmachine of de kom
- Schil de avocado en haal de pit eruit, doe de avocado bij de ui en knoflook en meng tot een redelijk glad mengsel
- Pers als laatste de limoen uit boven de avocado. De limoen zorgt niet alleen voor de smaak, maar zorgt er ook voor dat de avocado minder snel bruin wordt
- Snijd de tomaten in schijfjes en ook de mozzarella wanneer je ervoor kiest deze te gebruiken.
- Snijd de broodjes doormidden en leg ze op alvast open op borden
- Beleg de onderkant eerst met de zongedroogde tomaat
- Doe hier bovenop ongeveer drie eetlepels quinoa, dan de tomaten, dan de mozzarella (optioneel) en dan de rucola
- Gebruik ongeveer 2 eetlepels van de avocado spread en doe dit als laatste op het broodje
- Plaats nu de bovenkant van het broodje bovenop de avocado spread en klaar!