De combinatie van spinazie en feta zie je vast wel vaker voorbij komen in recepten. Het is namelijk ook een perfecte combinatie! Vandaag hebben wij daar ook gebruik van gemaakt. We maken een calzone gevuld met spinazie en feta. Deze feta-Spinazie calzone is misschien niet helemaal gezond, maar zeker niet minder lekker. En ach, met kerst mag het toch ook wel een keertje? Bij dit gerecht maken we 20 kleine calzones maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in het groot maken als je dit leuker of lekkerder vind!
Bereiding feta-Spinazie calzone:
- Leg alle plakjes bladerdeeg los van elkaar met de plakkerige kant naar boven
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm ook een pan en warm hier de spinazie in op
- Schep dan de spinazie in een zeef en haal al het vocht eruit
- Rooster dan de pijnboompitjes in een pan tot ze mooi goudbruin zijn
- Daarna verkruimel je de feta en meng je deze met de ricotta
- Meng dit daarna ook met de Parmezaanse kaas, nootmuskaat, pijnboompitten en de eieren (geklutst)
- Meng dit goed door elkaar en schep dan de spinazie erbij
- Maak op smaak met wat zout en peper en roer goed door elkaar
- Schep een beetje van het mengsel in het midden van het bladerdeeg (zorg dat de randen vrij blijven)
- Vouw dan alle randen goed dicht zodat er geen vocht naar buiten kan lopen
- Leg ze daarna (ver) uit elkaar op een bakplaat en smeer ze in met wat ei of gesmolten boter
- Bak de kleine calzones voor ongeveer 20 minuten
Tip: Je kunt de pijnboompitten ook vervangen door wat pompoenpitten. (Ook gasten die Non-vegan zijn? Meng er wat gerookte zalm door heen!)
Eet smakelijk!
Lees ook:
Heerlijke korstloze mini quiche met spinazie en feta
Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas
Vegetarische herfst pompoen lasagne